Tri karlovačka „mušketira naći će se među stotinama sudionika zanimljivog natjecanja, Svjetskog prvenstva za veterane koje kreće u rujnu - piše Marijan Bakić, glavni urednik KAŠonline.
 
Početkom rujna trojica „mušketira“ s Korane koji su svoju „tenisku abecedu“ naučili na teniskim terenima u Vrbanićevom perivoju – Zdenko Hoppe (62), Dinko Gudelj (51) i Dario Smojver (56) koji je i novinar karlovačkog sportskog portala KAŠ - igrati će na ovogodišnjem momčadskom i pojedinačnom Svjetskom veteranskom prvenstvu u Umagu. U hrvatskoj reprezentaciji na SP-u u Umagu Dinko Gudelj je kapetan u +50, a Dario Smojver u kategoriji +55 godina. Momčad čine dva igrača koji će igrati po jedan pojedinačni susret i jednu igru parova. 
 
- Očekuje se nastup preko 100 momčadi iz cijelog svijeta koje će biti podijeljene prema jakosnim skupinama. Za svaku momčad moglo se prijaviti četiri igrača – ističe Smojver. 
 
- Ovo je dobra prilika da vidimo gdje smo trenutno po vrijednosti u svjetskom tenisu i koliko još možemo dati na toj razini. Osobno nisam još sto posto spreman ali se veselim ovom izazovu – oprezan je Gudelj.
 
Sva trojica su višestruki veteranski prvaci Hrvatske u svojim kategorijama, a „drmali“ su i na službenim svjetskim ranglistama. Dinko Gudelj je 2013. u svojoj kategoriji +40 godina bio prvi na službenoj ITF listi, Zdenko Hoppe 3. u kategoriji +50, a Dario Smojver 32. u kategoriji +45 godina. Smojver je trenutno 45. igrač na ITF svjetskoj ranglisti, a Hoppe i Gudelj trenutno nemaju službeni ranking jer u posljednjih godinu dana nisu nastupili na službenim natjecanjima. Zdenko Hoppe je nastupio na čak devet svjetskih prvenstva, sada je vitalan 62-godišnjak a još je kao junior (do 16 godina) igrao polufinale Europskog prvenstva u Plovdivu gdje je sa 6:4 u odlučujućem trećem setu poražen od nekada najboljeg igrača svijeta Čeha Ivana Lendla. Gudelj ima šest nastupa na veteranskim SP-ima, a na jednom od njih pobijedio je i bivšeg Davis Cup reprezentativca Njemačke Alexandra Zoeckea. Smojveru ovo prvo natjecanje ovakvog karaktera.