U Hrvatsku se vratio najbolji hrvatski teškaš u slobodnoj borbi, nakon najveće pobjede u karijeri! Ante Delija, koji već godinama trenira kod našeg slavnog Mirka Filipovića, ušao je u finale turnira američkog PFL-a, a pobjednik osvaja nagradu od milijun dolara!
 
Prije nekoliko dana, Ante Delija ostvario je najveću pobjedu karijere, a sada ... Sada je Cro Copova dvorana prazna jer nema treninga, a to je Anti najgore. 
 
- Znači ja moram njega doslovce natjerati da mu kažem 'danas je dan pauze, ne trebamo raditi ništa, moraš se odmoriti, moraš se regenerirati'. Pretreniranost je najopasnija stvar u sportu, a on to teško shvaća - istaknuo je legendarni Cro Cop za Dnevnik Nove TV. 
 
- Ma dobro, i to se mora profesionalno odraditi. Moramo odmoriti i idemo dalje sljedeći tjedan - nadovezao se Delija.
 
Suradnja s Cro Copom je pun pogodak. 
- Mirko je meni prijatelj i daje tu pozitivnu energiju i osjećam se puno bolje kad je Mirko uz mene i drugačije je sigurno i protivniku u očima i organizaciji i sucima itd., itd. To ne možeš jednostavno naučiti iz knjiga. Jednostavno moraš to proći i on je najbolji primjer toga -  istaknuo je Ante.
 
U polufinalu je Goltsov bio veliki favorit, čak do te mjere da su mu davali i 91 posto šansi za pobjedu, a Anti samo devet posto. 
- U njihovim očima je on bio favorit, u našim sam bio ja i to je tako. Ja sam vjerovao u sebe i vjerujem da mogu pobijediti ne njega nego bilo koga na svijetu - samouvjereno će Delija.
 
Finale slijedi 27. listopada. Pobjedniku će pripasti milijun dolara, a protivnik je strašni brazilski nokauter Bruno Cappelozza koji je Deliju nokautirao u svibnju. 
- Znači, radio sam sve ono što nisam smio. Loši trenuci se takvi događaju u karijeri, što ćeš ... To je normalna stvar i mislim da će ova borba biti totalno druga priča - najavljuje Ante.
 
Evo što kaže Mirko. 
- Ja nisam bio tad uz njega. Bio je dekoncentriran. Sad ćemo odraditi onako u Antinom stilu. Da ga Ante obori dolje, da ga završi ground and poundom. 
 
A prije polufinalne borbe, pao je i međusobni meč u šahu, pa smo pitali Mirka. Hoće li biti lakše protiv Cappelozze ili šah protiv vas? 
- Da budem iskren, bit će mu lakše protiv Cappelozze. U šahu nema šanse nikakve.
 
Kako ide, "nikad nježnija drva nisam cijepao"? 
- Ne, nikad mekša drva nisam cijepao hahaha - odgovorio je odlično raspoloženi Cro Cop.
 
Neka Delija u slijedeća dva mjeseca redovito gubi u šahu protiv Cro Copa, a da u SAD-u potvrdi zašto je na njega ponosan hrvatski MMA svijet.
 

 Izvor: GOL.hr