Svjetske atletske zvijezde koje nastupaju na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića dobro su raspoložene i spremne za sutrašnje natjecanje od kojeg očekuju dobru zabavu i dobre rezultate.
 
Hrvatska atletičarka Sandra Perković, dvostruka olimpijska i svjetska prvakinja u bacanju diska, borit će se u utorak na mitingu protiv Valarie Allman, olimpijske pobjednice iz Tokija. 
 
- Veselim se nastupu. Allman i ja? Bilo je uzbudljivo u zadnje vrijeme, a ja se nadam da ću iskoristiti prednost domaćeg terena - rekla je Perković osvrnuvši se na svoju formu. 
 
- Tempirali smo za OI, pokušavam sanirati ozljedu, ne ide lako, a kako sezona ide kraju sve je bolje, jer manje je opterećenje. Nisam u formi kao na Igrama u Tokiju, ali ako se sve poklopi letjet će disk daleko. Konkurencija je ta koja nas čini boljim, nije to samo Allman, već i Kubanke i druge… Puno sam postigla za 12 godina. Tokio nije moje realno stanje, dogodio se peh. Ne, nije me naučio puno, samo me smirio i shvatila sam da je ljudski izgubiti i vratiti se iz poraza. Mnogi se nakon 12 godina uspjeha i toga ne bi vratili, a ja želim završiti sezonu sa smiješkom i pripremiti se za dalje - dodala je Sandra kojoj će, ukoliko pobijedi, to biti deseta pobjeda na zagrebačkom mitingu.
 
Najbrži sprinter sezone Amerikanac Trayvon Bromell smatra da rekord mitinga na 100 m - 9.85 sekundi nije siguran iako je on na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju ostao bez finala u toj disciplini. Velika konkurencija Bromellu će biti treći sa svjetske rang liste sprintera Ronnie Baker koji misli da je trenutačno, po vremenu, njegov reprezentativni kolega najbrži, ali da ne treba zanemarit i ostale trkače. U utrci na 110 m prepone najveća zvijezda je svakako Hansle Parchment, aktualni olimpijski pobjednik, koji je iznio zanimljivu priču iz Tokija. Amel Tuka, aktualni svjetski doprvak na 800 metara, "stari prijatelj" Zagreba uvijek je rado viđen gost na Hanžeku. Kirani James, bivši svjetski i olimpijski prvak na 400 metara, olimpijski pobjednik iz Londona, srebrni iz Rija i brončani iz Tokija smatra da rekord mitinga u ovoj disciplini nije nedodirljiv. Zaštitni znak današnjeg bacanja diska je Daniel Stahl, aktualni olimpijski i svjetski prvak u bacanju diska, pobjednik Dijamantne lige, a pred sobom ima dva rezultata koja bi mogao promijeniti. Što se tiče svjetskog rekorda 74,08m, to mu je dugoročni cilj. No od mitinga u Zagrebu. čiji je rekord 68,37 m, očekuje u prvom redu zabavu.
 

 Izvor: HINA Foto: Ranko Šuvar/CROPIX