Prvog dana džudaškog turnira Grand Prix Zagreb 2021. najbolji rezultat od četvero hrvatskih predstavnika ostvarila je juniorka Ana Viktorija Puljiz koja je osvojila broncu u kategoriji do 52 kilograma.
 
Iako tek druga godina juniorki, Puljiz je pokazala da je uvijek među najboljima, bilo to među juniorkama, bilo među seniorkama. Dobra taktička borba protiv iskusne Njemice Ballhaus, a zatim i pobjednički wazari u "golden scoreu" bili su recept za prolaz u četvrtfinale. Tamo je agresivnija i iskusnija bila Belgijanka Ryheul te je ipponom poslala Solinjanku u repasaž. Nakon toga popularna Vikica ulazi u pobjednički mod i dominantno pobjeđuje krasnim ipponom 36. na svijetu, Amerikanku Jarrell, a zatim protiv Španjolke Ballesteros Gonzalez pokazuje da je ovo njen dan. Još jednom je 19-godišnja Puljiz pokazala odličan džudo, kao i protiv Amerikanke te je ipponom došla do prve medalje na Grand Prix natjecanjima. 
 
- Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko dana bronca na Europskom juniorskom prvenstvu, a sada brončana medalja na Grand Prixu među seniorkama. Jako sam ponosna, presretna i samo želim još više i još bolje - presretna je bila Puljiz. 
 
- Vikica je ovom medaljom pokazala i kvalitetu i upornost i pobjednički mentalitet. Tek je druga godina juniora i još ćemo se orijentirati na juniorska natjecanja, ali je fenomenalno vidjeti koliko može. Od 2017. je stalno u vrhu - zadovoljan i ponosan je bio trener Crnov iz JK Solin.
 

Uoči početka finalnog bloka, Grand Prix Zagreb 2021 svečano su otvorili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Međunarodnog džudo saveza (IJF), Marius Vizer te predsjednica Hrvatskog džudo saveza, Sanda Čorak.

Marko Kumrić donio drugu medalju Hrvatskoj

Marko Kumrić je u prvom kolu za samo 27 sekundi pobijedio Ukrajinca Vehera, u drugom kolu mu je Nizozemac Catharina bio preteška prepreka, ali se na pobjednički kolosijek vratio protiv Švicarca Eicha tehnikom držanja. U borbi za broncu za suparnika je imao osvajača olimpijskog srebra iz Londona 2012., Kubanca Asleyja Gonzaleza, koji nastupa pod rumunjskom zastavom. U napetoj borbi do samoga kraja, 25-godišnji Splićanin je uspio zadržati prednost i ostvariti prvi uspon na postolje Grand Prix natjecanja.
 
Osim Kumrića, Hrvatska je u finalnom bloku završnog dana imala još dvije predstavnice i to u kategoriji preko 78 kg - Helenu Vuković i Tinu Radić. Obje su na kraju zauzele peto mjesto.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ani Viktoriji Puljiz i Marku Kumriću na osvojenima brončanim odličjima, kao i Hrvatskom judo savezu na vrhunskom domaćinstvu Grand Prixa u Zagrebu!

 Izvor: HINA Foto: Željko Puhovski/CROPIX