Početkom sljedeće godine, u ožujku 2022. godine, Hrvatski boksački savez bit će domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine! Ugostit ćemo najbolje mlade boksačice i boksače iz Europe.
 
Bit će to najveća smotra budućnosti europskog boksa – mladih snaga koji će u punom sjaju zasjati već na OI u Parizu 2024. godine i dominirati svjetskom scenom u predstojećim godinama!  Hrvatska i glavni grad Zagreb su u glasovanju na Izvršnom odboru EUBC-a dobili devet od ukupnih 11 glasova, a dva glasa pripala su protukandidatu Odesi (Ukrajina).
 
 
 
 
Donosimo odluku Izvršnog odbora Europske boksačke konfederacije EUBC-a upućenu predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku:
 
 
 Poštovani predsjedniče, Dragi Bono,
 Zadovoljstvo mi je objaviti da je nakon završetka natječaja Izvršni odbor EUBC-a povjerio organizaciju EUBC U-22 muškog i ženskog europskog prvenstva za 2022. godinu Hrvatskom   boksačkom savezu.
 S velikim povjerenjem, siguran sam da će pod vašim vodstvom Hrvatski boksački savez zajedno s Organizacijskim odborom uspješno organizirati glavni događaj EUBC-a za naše   mlade vrhunske boksače i pružiti im sjajnu međunarodnu pozornicu za napredak i rast, na kojoj će pokazati svu raskoš svog talenta i vještine.
 S obzirom na težak i poseban trenutak koji Europa živi zbog COVID-19 pandemije, bit će potrebno uvesti sve potrebne mjere u tom trenutku. Zaštita zdravlja naših sportaša, trenera,   dužnosnika, članova delegacije i djelatnika u organizaciji mora biti naš prioritet i siguran sam da će sve mjere koje propisuje Vlada RH i EUBC biti poštivane.
 Bit ćemo u kontaktu s vama kako bismo dovršili i potpisali Ugovor o gradu domaćinu.
 Radujem se skorom susretu, šaljem vam srdačan pozdrav
 Vaš
 Franco Falcinelli
 Predsjednik EUBC-a
 
 
Hrvatski boksački savez je dobivanjem domaćinstva velikog međunarodnog natjecanja, Europskog prvenstva U-22 za seniore i seniorke 2022. godine, potvrdio veliki ugled i povjerenje koje je stekao u europskoj i svjetskoj boksačkoj zajednici, EUBC-u i AIBA-i.
 
Europska boksačka konfederacija EUBC je za 2020. godinu HBS proglasila nacionalnim savezom s najboljim projektima za razvoj i promociju boksa, praktički najboljim europskim savezom, a nagradu je predsjednik Franco Falcinelli uručio predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku upravo na svečanosti u vrijeme trajanja Europskog prvenstva U-22 u talijanskom Rosetu.
 
Europsko boksačko prvenstvo U-22 bit će još jedan veliki međunarodni sportski događaj za cijelu Hrvatsku 2022. godine koji će u Zagreb dovesti sportaše iz doslovno svih europskih država!
 

Izvor: HBS