Iz Ureda Olimpijske solidarnosti Europskih olimpijskih odbora (EOO) stigao je podsjetnik na 5. izdanje međunarodnog natječaja za mlade fotografe Run for Art World, u organizaciji Talijanske nacionalne olimpijske akademije. Projekt je osmislila, priredila i promovirala tamošnja Zaklada Giulio Onesti.
 
Natječaj ima za cilj promicanje ljudskih vrijednosti i olimpijske kulture kroz fotografiju. Njegova je intencija stvoriti izložbu fotografija koje tumače spomenute vrijednosti, koristeći neraskidivu vezu između umjetnosti i sporta. Peto izdanje natječaja Run for Art World tematski je vezano za pet novih olimpijskih sportova baseball/softball (skupno), karate, sportsko penjanje, surfanje i daskanje (skateboarding). Osim što apostrofira na uvođenje novih sportskih trendova, primijenjenih na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., natječaj otkriva i svoju usredotočenost na razvoj koncepta sporta za mlađe naraštaje.
 
Natječaj je otvoren za fotografe amatere ili profesionalce, studente i entuzijaste u dobi od 18 do 35 godina, pa se pritom pozivaju i nastavnici fotografije u školama i akademijama da podrže sudjelovanje svojih učenika i studenata.
 
Rok za prijavu je produljen do 31. listopada 2021., a u nastavku slijedi link s više informacija o natječaju: http://www.runforart.com/en/partecipa-2/
 

 HOO/Vinko Knežević