U organizaciji Litavskog sportskog sveučilišta (Lithuanian Sports University) i Litavske unije sportskih saveza (Lithuanian Union of Sports Federations), u suradnji s Europskom lutrijom (European Lottery) i Europskom nevladinom sportskom organizacijom (ENGSO - European Non-Governmental Sports Organisation) u Vilniusu je od 21. do 23. listopada 2021. godine održano 4. izdanje Europskog sportskog foruma.
 
Na njemu je aktivno sudjelovalo sedamdesetak predstavnika članica ENGSO-a, ENGSO-a za mlade i partnera projekta CHAMP - Creating Healthy Habits Among Maryland Preschoolers (stvaranje zdravih navika kod djece predškolske dobi u Marylandu kako bi izrasla u zdrave mlade ljude).
 
U sklopu Foruma u Vilniusu održano je nekoliko vrlo zanimljivih radionica, a među njima i radionica „Ravnopravnost u sportu“ koju je vodila Sallie Barker (European Women in Sport / ENGSO). Predsjednica Radne skupine Europske komisije za ravnopravnost spolova Emina Bozkurt posebno je istaknula Hrvatsku kao primjer dobre prakse, što je hvalevrijedna povratna informacija za rad Komisije za ravnopravnost spolova HOO-a i partnera s kojim Komisija surađuje. Od ostalih zaključaka važno je istaknuti predstavljanje projekata ERASMUS+ Sporta za razdoblje od 2021. do 2027. godine i Litavskog sveučilišnog centra za dvojnu karijeru u sportu, o čijim je djelovanju govorila domaća predstavnica Inga Staškevičiūtė-Butienė.
 
Hrvatska je bila zastupljena na Forumu u glavnome gradu Litve. U njegovu radu sudjelovala je predsjednica HOO-ove Komisije za dvojnu karijeru sportaša, Romana Caput-Jogunica, koja prati rad ENGSO-a od 2007. godine.