U organizaciji Boksačkog kluba Bandits i zadarskih sportskih novinara te portala Sport023, a uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Zadar i Odjela za transfuzijsku medicinu OB Zadar u prostorijama Mjesnog odbora Novi Bokanjac jučer je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
 
Nakon što su i boksači i novinari sudjelovali već u nizu sličnih akcija, bila je ovo prva u zajedničkoj organizaciji.
 
– Zadovoljni smo, prikupljeno je 19 doza krvi, a ono što me posebno veseli je da je mnogima ovo bio prvi put te vjerujem da će u budućnosti postati redovni davaoci. Hvala svima koji su se odazvali i podržali akciju te našim liječnicama i medicinskim sestrama koje su odradile najveći dio posla. Vjerujem da je ovo prva u nizu akcija koje ćemo organizirati, jer krv je uvijek potrebna – rekao je Antonio Zubčić, predsjednik BK Bandits.
 
Na njegove riječi nadovezao se Željko Kapelari, predsjednik zadarske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara i UZSN-a.
 
– Ovakve akcije važne su, ne samo zbog prikupljenih doza krvi, nego i zbog kontinuirane promocije važnosti darivanja krvi. Zadarski novinari tome već dugi niz godina daju svoj obol kroz razne aktivnosti i sigurno ćemo tako nastaviti i dalje. Hvala svima koji su se i ovom prilikom odazvali – rekao je Kapelari.
 

 Izvor: Sport023/Ivan Kapelari