Dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i predsjednica Hrvatskog judo saveza (HJS) Sanda Čorak dobitnica je prestižne nagrade „Olimpijske lovorike“ Europskih olimpijskih odbora (EOC Olympic Laurel Awards), koju joj je uručio glavni tajnik EOO-a Raffaele Pagnozzi tijekom 41. seminara EOO-a u slovačkom Šamarinu.
 
Ova prestižna nagrada dodjeljuje se istaknutim sportskim dužnosnicima i dužnosnicama našeg kontinenta za posebna postignuća u promociji sporta. Predsjednica HJS-a iznimno je zaslužna za popularizaciju judo sporta u Hrvatskoj i šire, za funkcioniranje jednog od naših najbolje organiziranih sportskih saveza, kao i za sjajne rezultatske domete njegovih predstavnika. Osim Sande Čorak, u 15 izdanja ove nagrade bilo je još troje hrvatskih dobitnika - Antun Vrdoljak 2009., Morana Paliković Gruden 2015. i Luciano Sušanj 2016. godine.
 
Dragan Primorac izabran za člana Zdravstvene i anti-doping EOO.a komisije 
 
Na 41. sjednici Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO) koji se održava u Samorinu u Slovačkoj, prof.dr. Dragan Primorac jednoglasno je izabran za člana Zdravstvene i anti-doping komisije Europskih Olimpijskih odbora.  Sjednici Izvršnog odbora predsjedavao je predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOO) Spyros Capralos. Izvršni odbor Europskih olimpijskih odbora (EOO), najviše je tijelo svih olimpijskih odbora Europe koje koordinira sva sportska događanja u organizaciji Europskih Olimpijskih odbora, koje čini 50 olimpijskih odbora država članica.
 
Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog Olimpijskog odbora i član Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora: 
- Prof.dr. Dragan Primorac liječnik je i znanstvenik svjetske reputacije, a njegov izbor za člana Zdravstvene i anti-doping komisije Europskih Olimpijskih odbora iznimno je značajan u postavljanju novih standarda te integraciji najnovijih znanstvenih spoznaja u medicinsku praksu kako bi se sportašima omogućila najbolja moguća zdravstvena skrb.
 
Dragan Primorac: 
- Zahvalan sam predsjedniku Europskih olimpijskih odbora (EOO) Spyros Capralos-u i svim članovima Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO) na povjerenju koje su mi ukazali. Veliko hvala i predsjedniku Hrvatskog Olimpijskog Odbora (HOO) dr.sc. Zlatku Mateši koji me je u ime HOO-a predložio na ovu funkciju. Osobno ću učiniti sve kako bi svi sportaši imali najbolju moguću zdravstvenu skrb, zasnovanu na novom konceptu personalizirane medicine koja svakom od njih optimizira kako dijagnostičke, terapeutske tako i rehabilitacijske postupke.
 
Na 41. seminaru EOO-a glavni urednik Jura Ozmec prezentirao rad SPTV-a
 
Konstruktivnim sesijama o marketingu, komunikacijama i sportskim događajima pod okriljem Europskih olimpijskih odbora (EOO) završen je 41. EOO-ov seminar u slovačkom gradiću Šamorinu. Proslavljena hrvatska atletičarka i predsjednica Komisije sportaša HOO-a Blanka Vlašić sudjelovala je na panelu o najboljim praksama nacionalnih komisija sportaša.  
 
- U sportu se sve vrti oko sportaša, mi smo u središtu sporta, stoga moramo više uključivati sportaše u proces donošenja odluka. Važno je da se čuje glas sportaša jer samo s gledišta natjecanja imaju mogućnost reći kako se stvari mogu poboljšati - poruka je predsjednika Komisije sportaša EOO-a Gerda Kantera, koji je potaknuo europske komisije sportaša da postanu aktivnije, a upravo takve ambicije pokazuje i Blanka Vlašić kao čelnica HOO-ove Komisije sportaša. 
 
Treća panel sesija dvodnevnog seminara bila je na temu marketinga i komunikacija i sadržavala je rasprave o korisnim alatima za NOO-e te o najboljim praksama. U sklopu rasprave o najboljim praksama, sudjelovao je i glavni urednik Sportske televizije (SPTV) Jura Ozmec. Njegova prezentacija o radu SPTV-a izazvala je veliku pozornost i odjek.
 
Predstavljene su i najvažnije mjere održivosti i zaštite okoliša, koje se provode kako bi sljedeće Ljetne olimpijske igre - u Parizu 2024., bile ekološki prihvatljivije. Sjednica o sportskim događajima EOO-a bila je usredotočena na 3. Europske igre i nadolazeća izdanja Europskih festivala mladih (EYOF) - 15. zimskog EYOF-a u finskom Vuokattiju i 16. ljetnog EYOF-a u Banskoj Bystrici 2022. Predsjednik Koordinacijske komisije za Europske igre 2023. u Krakowu i Malopoljskoj regiji, Hasan Arat, rekao je da će ugovor s gradom domaćinom Europskih igara biti potpisan u prosincu.  Istaknuo je važna nova partnerstva (ATOS, EBU itd.) koja je EOO potpisao posljednjih mjeseci i vrlo respektabilan program olimpijskih sportova (16 potpisanih do sada i još tri u izradi), a sve to ukazuje na najuspješnije izdanje Europskih igara.
 
Predstavnici svih 50 europskih nacionalnih olimpijskih odbora (ENOO) nazočili su seminaru u Slovačkoj, bilo fizičkom nazočnošću ili online načinom. Izaslanstvo HOO-a predvodili su predsjednik Zlatko Mateša, ujedno i član Izvršnog odbora EOO-a, te glavni tajnik Siniša Krajač. 
 
Europski nacionalni olimpijski odbori imat će sljedeće okupljanje na Općoj skupštini EOO-a u Skopju (Sjeverna Makedonija), zakazanoj za 11. i 12. lipnja 2021. godine.
 
 HOO/V. Knežević