Iva Olivari, nekad teniska nada i prvakinja bivše države u juniorskoj kategoriji, danas je žena od najvećeg povjerenja izbornika Zlatka Dalića, ali i generacija hrvatskih nogometnih reprezentativca.
 
Mali ured dijeli s najuspješnijim hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem o kojem ima samo riječi hvale. 
- Zlatko je super. Jednostavan, normalan čovjek koji vrlo jasno sve artikulira, kaže što hoće, što od mene traži. Vrlo se brzo dogovorimo oko svega. Vrlo rijetko dolazi u Savez, ali uvijek mi je na dispoziciji. Jako sam mu zahvalna što ima jako puno povjerenja u svoje suradnike - kaže Olivari.
 
A biti team manager nije glamurozno kao što bi se to moglo zamisliti. Tako u malom uredu stoje brojne kutije pune spisa koje treba razvrstati i spremiti.
 - To ide u arhivu, to su registratori sa dokumentacijom.
 
No, arhiviranje dokumentacije samo je dio njenog posla. 
- Svašta, od rezervacije hotela, putovanja, a pod putovanja podrazumijevam i njihova privatna putovanja. Kad idu negdje sa svojim suprugama, primjerice oko Božića, pa komunikacija sa FIFA-om, UEFA-om, gostujućim savezima. Jako je važno pratiti propise, kako nam ne bi nešto promaknulo - kazala je pa otkrila kako joj se nikad nije dogodilo da neki igrač nije imao putovnicu sa sobom na aerodromu. 
 
- Nije se dogodilo kada smo došli na aerodrom, već na putu od hotela do aerodroma. Igrač me nazvao i rekao da ne zna gdje mu je putovnica - otkriva Olivari.
 
Većinu igrača poznaje još iz vremena kad su bili tinejdžeri. Neke, poput Modrića i Mandžukića poznaje više od deset godina. Vrlo je skromna kad je u pitanju njezin značaj za igrače. No, bivši kapetan Darijo Srna pokazao je Ivi koliko je važna i izmamio joj suze na lice. 
 
- Veliki smo prijatelji 24-25 godina. Iva je svima nama kao mama, mene je dočekala i otpratila i proživjeli smo puno lijepih i puno tužnih trenutaka. Ja sam, kao i svi igrači u reprezentaciji, prošao to skupa s Ivom. Znali smo skupa plakati i smijati se, mogu samo reći da HNS može, ma mora, biti sretan jer te ima - rekao je Srna.
 
Slične bi bile poruke i ostalih igrača koji su prošli kroz reprezentativnu svlačionicu, ali i suradnika koji kažu na Ivu uvijek mogu računati. Neki od njih imaju i spreman niz šala za njezino pojavljivanje u medijima. 
 
- Gospodin Mario Mandžukić mi dolazi danas, sad će opet reći da sam u pašteti. Stalno mi govori da sam u pašteti – kaže Iva.
 
A iduće godine u ovo vrijeme Iva će biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru i brinuti da reprezentacija kao i do sada ima savršene uvijete.
 
 Izvor: GOL.hr/Anita Kajtazi Roth  Foto: Total Croatia News/Dnevnik.hr