U istom danu nove 2022. hrvatski je nogomet izgubio dvije važne osobe i ostao bez zaslužnih djelatnika Ante Pavlovića i Dragutina Karla Poljaka. U ime HZSN-a sućut HNS-u poslao je predsjednik Jura Ozmec.
 
U Zagrebu je u 89. godini umro Ante Pavlović, jedan od najistaknutijih i najdugovječnijih hrvatskih nogometnih djelatnika, čovjek koji je dao velik obol odigravanju povijesne utakmice hrvatske reprezentacije protiv SAD-a, 17. X. 1990. 
 
Rođen u Metkoviću 5. srpnja 1933., Pavlović je prekinuo nogometnu karijeru 1953. godine zbog ozljede, od 1962. bio je na dužnosti tajnika Saveza. U to je vrijeme dao veliki doprinos izgradnji sportske infrastrukture u Zagrebu, kao i razvoju malog i ženskog nogometa u Hrvatskoj. Nakon dvadeset godina na mjestu tajnika Saveza, 1982. je prešao na poziciju upravnog direktora Dinama, s kojim je nakon 24 godine osvojio prvenstvo Jugoslavije.
 
Krajem 1980.-ih bio je na dužnosti glavnog tajnika NS Jugoslavije, gdje je ostao do 1991. djelovavši na planu osamostaljenja HNS-a u koji se vratio 1992. na funkciju savjetnika. 1995. godine 10 mjeseci je bio vršitelj dužnosti glavnog tajnika Saveza, te član Izvršnog odbora 1995. i 1996. godine. Od 2013. godine je u zasluženoj mirovini.
 
Dobitnik je HNS-ovog Trofeja podmlatka, nacionalnog odlikovanja Red Danice Hrvatske, državne nagrade za sport Franjo Bučar i prestižnog Uefinog odlikovanja Smaragdni red časti, 2018. je proglašen prvim počasnim glavnim tajnikom HNS-a.
 
Dragutin Karlo Poljak je naš istaknuti bivši sudac, dugogodišnji član Uefinih sudačkih tijela, kontrolor na utakmicama Uefe i Prve HNL. Rođen je 1952. u Zagrebu, cijeli je svoj život posvetio dijeljenju pravde na nogometnim terenima.
 

 Izvor: JL/Predrag Žukina Foto: Ronald Goršić/CROPIX

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 U ime HZSN-a sućut HNS-u poslao je predsjednik Jura Ozmec:

"Veličina čovjeka odlikuje se u malim stvarima, u sitnoj pažnji, ali i znanju i želji da svoje znanje prenese na druge, mlađe. Gospodin Ante Pavlović bio je velik čovjek i falit će ne samo svojima   najbližima, nogometnom svijetu, ljudima u savezu, nego i nama, sportskim novinarima. Počivao u miru, dragi naš Ante. U ime HZSN-a i svoje osobno ime šaljem vam izraze najiskrenije sućuti."

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------