Štafetno nošenje olimpijske baklje za Zimske olimpijske igre u Pekingu (od 4. do 20. veljače) počet će 2. veljače i završit će samo dva dana kasnije, na svečanosti otvaranja Igara.
 
U nošenju baklje sudjelovat će 1200 sportašica i sportaša, kao i drugih osoba, a svi oni koji će nositi baklju morat će biti cijepljeni i testirani na Covid-19, a njihovo zdravstveno stanje bit će posebnim aplikacijama praćeno dva tjedna dana uoči sudjelovanja u štafeti.
 
Zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa samo će mali broj stanovnika kineske prijestolnice moći uživo vidjeti prolazak olimpijske baklje, jer ruta će biti kraća negoli na prijašnjim Igrama. Između ostalih destinacija, uključivat će Veliki kineski zid, središnji olimpijski park u Pekingu, Ljetnu palaču dinastije Qing.
 
- Uzimajući u obzir prevenciju od zaraze, štafeta olimpijske baklje i druge ceremonijalne aktivnosti bit će organizirani samo na mjestima koja su sigurna i koja mogu biti kontrolirana - izjavio je dužnosnik iz pekinškog Odbora za sport Yang Haibin. 
 

 HOO/HINA