Švedska je prvak Europe. U velikom finalu Europskog prvenstva Šveđani su pobijedili Španjolsku 27:26. Švedsku su do zlata predvodili Ekberg i Oscar Bergendahl sa po pet golova, te Hampus Wanne sa četiri gola. Odličan je bio i vratar Palicka sa 11 obrana.
 
Šveđanima je to rekordni peti europski naslov, ali prvi nakon 20 godina. Španjolska, koja je na posljednje dvije europske smotre osvajala zlato, ovoga puta morala se zadovoljiti srebrom.
 
DANSKA U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI UZELA FRANCUZIMA BRONCU
 
Rukometna reprezentacija Danske osvojila je treće mjesto na Europskom prvenstvu nakon što je u susretu za broncu u Budimpešti nakon produžetaka pobijedila Francusku sa 35:32. Bio je to okršaj aktualnih olimpijskih prvaka Francuza, te aktualnih svjetskih prvaka Danaca, a na koncu su slavili Danci.
 
Dancima je to sedma medalja s europskih prvenstava pri čemu četvrta bronca nakon što su treći bili na tri uzastopna EURO-a (2002, 2004, 2006).
 
KONAČNI POREDAK RUKOMETNOG EURA
 
Hrvatska je završila na osmom mjestu što ne možemo okarakterizirati kao dobar rezultat. Nije ni katastrofa epskih razmjera, jednostavno je nekako najbliže istini reći da je to naša realnost u ovom trenutku. Osim osvajača medalja (Švedska, Španjolska, Danska), na boljem mjestu od Kauboja su završili i Francuska, Norveška, Island i Njemačka, dok su tik iza naše reprezentacije u konačnom poretku se smjestile Rusija, Nizozemska i Crna Gora.
 
Konačni poredak:
1. Švedska
2. Španjolska
3. Danska
4. Francuska
5. Norveška
6. Island
7. Njemačka
8. HRVATSKA
9. Rusija
10. Nizozemska
11. Crna Gora
12. Poljska
13. Češka
14. Srbija
15. Mađarska
16. Slovenija
17. Bjelorusija
18. Slovačka
19. Portugal
20. Austrija
21. Litva
22. Sjeverna Makedonija
23. Bosna i Hercegovina
24. Ukrajina
 
 Foto: AFP