Upravni odbor HRS-a nije dugo vijećao. Tandem Hrvoje Horvat - Ivano Balić ostaje na klupi hrvatske rukometne reprezentacije! Bit će kozmetičkih promjena.
 
"Mudre glave" iz Upravnog odbora HRS-a koje su sastančile u utorak navečer  imale su samo jednu pravu točku dnevnog reda. Ostanak ili odlazak Hrvoja Horvata juniora?! Donesena je jedina realna i razumna odluka. Reprezentaciju koja na EP-u u Szegedu i Budimpešti nije napravila bogzna kakav posao zauzimanjem osmog mjesta teško da se može osuditi za neki preveliki "krimen".
 
Ne u svima znanoj situaciji u kojoj je korona u Mađarskoj u potpunosti uneredila momčad i pokvarila planove. Horvat i Balić će, dakle, 13. i 16. travnja u kvalifikacijama protiv Ukrajine ili Finske izboriti SP u Poljskoj i Švedskoj! U to ne treba nimalo sumnjati, bez obzira što odlučili pri izboru momčadi za te dvije ključne utakmice. Naravno, ne ostvare li to, tada im stvarno nikakav alibi neće pomoći.
 
"Bijeli dim" iz Metalčeve pušten je relativno brzo, nakon ne toliko dugog vijećanja, ni približno tako dugog kakvim smo u zadnja dva desetljeća znali svjedočiti u sličnim kriznim situacijama. Vodeći dvojac ostao je na kormilu, u stožeru slijede neke "kozmetičke" promjene. Bio je to u utorak jedan konstruktivan razgovor u kojem su sudjelovali svi, a odluka o ostanku Horvata je donesena jednoglasno.
 
Odluka je to koja je na tragu onog što je i najavio predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac još tijekom EP-a kad su naši rukometaši rano izgubili izglede za plasman u polufinale.
 
Izvor: JL/Predrag Žukina Foto: Ante Čizmić/CROPIX