Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (18) nastupila je kao jedina hrvatska predstavnica u ženskoj veleslalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu i zauzela 28. mjesto. 
 
Nakon što su anticovid-testiranja spriječila u toj ambiciji našu najbolju skijašicu Leonu Popović, i druga iskusnija skijašica, Andrea Komšić, nije imala sreće s veleslalomskim nastupom. Prilikom zagrijavanja za utrku doživjela je ukočenost vrata i bolove u leđima pa se, uslijed toga, nije pojavila na startu. 
 
Zrinka Ljutić je nakon prve vožnje bila 36., sa zaostatkom od 4.94 sekunde za kasnijom olimpijskom pobjednicom, Šveđankom Sarom Hector, a nakon drugog "laufa" bila je 28., sa zaostatkom od 8.08 sekundi za Hector. Srebro je osvojila Talijanka Federica Brignone (+0.28), a broncu Švicarka Lara Gut-Behrami (+.0.72). Najveće favoritkinje za olimpijsko postolje nisu ispunile očekivanja - Slovakinja Petra Vlhova bile je tek 14., dok je braniteljica olimpijskog zlata, Amerikanka Mikaela Shiffrin, promašila vrata u prvoj vožnji te ostala bez plasmana.  
 
- Nisam zadovoljna zaostatkom i nisam dobro vozila, iako nisam imala osjećaj da je zaostatak tako velik. Uvjeti su stvarno dobri i stvarno mi je žao što to nisam iskoristila. Ovo je novo iskustvo za mene i nadam se da ću drugom prilikom biti pametnija - komentirala je Zrinka Ljutić svoj olimpijski debi u Pekingu. 
 

 HOO/Vinko Knežević Foto: Jaki Franja