Karlovčanin Krunoslav Karin izabran je u subotu, 12. veljače 2022. za predsjednika Europske baseball i softball federacije WBSC Europe. Generalni kongres, izborna skupština, održana je u Ljubljani (Slovenija) a protukandidat Karinu bio je Talijan Andree Marconi.
 
Glasovanje je završilo 44:28 za Karlovčanina čime je dosadašnji dugogodišnji glavni tajnik Europe i član komisije svjetske federacije, dobio povjerenje da bude na čelu europske baseball i softball federacije. 
 
- Jedan od najvećih europskih saveza sa 70 članica izabrao me s ogromnom većinom od 63 posto glasova. Velika je to stvar za Hrvatsku, Karlovac i naravno mene osobno.  Čast ali i obaveza da u sljedećem razdoblju dam sve od sebe da naš sport dovedemo na mjesto koje mu pripada u olimpijskoj obitelji – kratko je komentirao izbor Krunoslav Karin.
 
Generalni tajnik: Ami Baran (Izrael), Blagajnik: Eddy Van Stralen (Belgija), VP: Gabriel Waage i Petr Ditrich (Češka). Članovi Upravnog odbora:  Francois Collet (Francuska), Vermidas Neverkauskas (Litva), Juergen Elsishans (Njemačka), Youri Alkalay (Bugarska), Christian Palvia (Sweden)  i Mette Nissen Jakobsen (Danska).
 
Spomenimo još i to da je ovo prvi put da jedan Karlovčanin, inače alfa i omega karlovačkog i hrvatskog bejzbola, pozicioniran na tako visokoj funkciji neke europske sportske asocijacije.
 
Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač - čestitali su Krunoslavu Karinu izbor na novu odgovornu sportsku dužnost:
"Dragi Krunoslave, kvalitetan rad je definitivno prepoznat i nagrađen. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na izboru za čelnika Europskog baseball i softball saveza. Želimo ti puno uspjeha u premijernom mandatu na predsjedničkoj dužnosti!"
 Izvor: KAŠ/M. Bakić