Hrvatska muška kadetska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Ankari. U borbi za 3. mjesto Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 30:18, po trećinama 10:4, 8:6, i 12:8.
 
Naši mladi rukometaši sjajno su počeli susret za broncu. Uz izuzetno pokretljivu, agresivnu, ali ne i grubu obranu, poveli su 4:0. Crna Gora je do svog prvog pogotka stigla nakon osam minuta igre. Naša obrana 5-1 prisilila je mlade Crnogorce na puno pogrešaka, koje su kažnjavane sjajnom tranzicijom i kontrom. Uz sve to odlično je branio ne samo u toj utakmici nego na cijelom turniru i Tin Herceg. Tako se Crna Gora nakon 15. minuta, odnosno prve trećine, našla pred zidom i u velikom zaostatku od šest pogodaka (10:4). U drugoj trećini bio je to malo ravnopravniji susret u prvih 8. minuta. Ali, naša prednost nikada nije pala ispod šest pogodaka.
 
Dapače, nakon deset minuta Hrvatska je imala 10 razlike (18:8). I rutinski je privela tu dionicu do kraja s ukupnih 18:10. Izbornik Matej Mišković je naravno kod takve razlike u trećoj trećini, svjestan razlike u kvaliteti i raspoloženja igrača, dao priliku i onima s klupe. Oni su se potrudili da mu uzvrate na pravi način pa su završnici susreta serijom pogodaka dignuli našu ukupnu prednost na plus 12. I tako potvrdili da su ovoga trenutka za koplje iznad Crne Gore. Toni Živković je sa sedam pogodaka bio naš najefikasniji igrač u tom susretu. Pet su dali Matija Bajer i Fran Zovak. Za igrača susreta izabran je pak Tian Borovec.  
 
Hrvatska je na mediteranskom prvenstvu odigrala devet susreta. Dobila je sedam, a poražena je od finalista Španjolske 30:22 te Egipta 21:19. Ponovilaje  broncu od prije dvije godine u Grčkoj, kada su bili dvije godine mlađi od svih sudionika. 
 
Izvor: HRS www.hrs.hr