Posljednjeg dana veljače Hrvatski olimpijski odbor (HOO) okupio je  u zagrebačkom Hotelu Sheraton predstavnike svojih glavnih upravljačkih tijela - na 29. sjednici Vijeća i 63. sjednici skupštine HOO-a.
 
Sjednica Vijeća poslužila je kao uvertira u skupštinsko zasjedanje, ali na dnevnom redu skupštine bile su i odluke sa sjednice Vijeća otprije dva tjedna. Prihvaćeno je Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2021. godinu (194,3 milijuna kuna prihoda i 197,4 milijuna kuna rashoda), a koje u nefinancijskim brojkama apostrofira HOO-ovu skrb za 512 sportaša i sportašica u razvojnim programima, sufinanciranje rada 121 trenera, realizirana 272 programa iz lokalnog sporta. Budući da je i prošla, jednako kao i ova godina bila olimpijska, u HOO-ovu olimpijskom programu bilo je 177 sportašica i sportaša iz ljetnih sportova te 12 iz zimskih sportova. 
 
Pod točkom o Izmjenama i dopunama financijskog plana HOO-a za 2022. godinu, članovi skupštine su prihvatili prijedlog o 16-postotnom uvećanju proračuna u odnosu na 2021.  godinu, odnosno povećanje na 218,6 milijuna kuna, uz mogućnost da se, ukoliko bude potrebno, marketinškim i drugim sredstvima uprihodi razlika novca. 
 
Prihvaćen je i prijedlog izmjene i dopune Projekta pripreme i sudjelovanja hrvatskih sportaša na Igrama XXXIII. olimpijade Pariz 2024., prema kojem će se novac (750.000 kuna po sportu) moći koristiti i za stipendiranje potencijalnih olimpijskih kandidata.
 
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izvijestio je članove skupštine o odluci da se ukrajinskim sportašima i sportašicama omogući nastavak treninga i bavljenja sportom u bilo kojoj državi članici Europskih olimpijskih odbora. Svaki nacionalni sportski savez preuzet će brigu o tome, uz koordinaciju s HOO-om. Osoba zadužena ispred HOO-a za ta pitanja bit će savjetnica glavnog tajnika Mia Bačić. Konstatirano je i da već sada u Kaštel Lukšiću imamo privremeno zbrinutu skupinu ukrajinskih jedriličara, kojima treba osigurati trajniji smještaj i uvjete za treninge.   
 
Prihvaćeno je i pozitivno izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad djelatnošću i materijalno-financijskim poslovanjem HOO-a za prošlu godinu. 
 
HOO/Vinko Knežević