Izbornik ženske reprezentacije Ante Matas nakon održanog Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Zadru odlučio je za Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 u Poreču (11. do 24. ožujka 2022.) prijaviti tri hrvatske boksačice.
 
Na EP-u U-22 među najboljim mladim boksačicama Europe hrvatske boje branit će:
(do 54 kg) Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)
(do 57 kg) Dea Bolanča (Pit Bull Split)
(do 75 kg) Ana Stojanović (Pit Bull Split)
 
Izbornik Ante Matas kaže: 
- To su naše najbolje boksačice do 22 godine koje se mogu ravnopravno nositi u najjačoj europskoj konkurenciji. Imamo još nekoliko perspektivnih djevojaka, no imaju premalo mečeva i još nemaju dovoljno iskustva protiv kvalitetnih suparnica kakve će biti u Poreču. Zato mislim da ih ne bi bilo produktivno gurnuti u vatru na tako velikom natjecanju kao što je Europsko prvenstvo. Imamo Nikolinu Ćaćić koja se u kategoriji do 52 kg može boriti za vrh, a Dea i Ana mogu bez ikakvih imperativa boksati najbolje što znaju i svaki kvalitetno odrađeni meč bit će njihov veliki uspjeh.
 
Sve tri naše reprezentativke nedavno su nastupile na jednom od najkvalitetnijih europskih turnira u mađarskom Debrecenu i ostavile vrlo dobar dojam, a Nikolina Ćaćić osvojila je brončanu medalju.
 
Olimpijka Nikolina Ćaćić tek je navršila 21. godinu, a već je ostvarila povijesne dosege za hrvatski ženski boks. Bila je prva hrvatska boksačica u povijesti koja se kvalificirala na Olimpijske igre, a u Tokiju 2021. godine upisala je i prvu olimpijsku pobjedu za Hrvatsku. Prije četiri godine postala je svjetska viceprvakinja među mlađim seniorkama (prva hrvatska ženska medalja!), a 2019. godine osvojila je srebro na Europskom prvenstvu mlađh seniorki. Prošle godine uz uspješan prolaz na olimpijskim kvalifikacijama borila se i za medalju u četvrtfinalu na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu (Italija), a na EP u Italiju stigla je praktički bez odmora odmah nakon teških olimpijskih kvalifikacija u Parizu. Nakon Olimpijskih igara u Tokiju promijenila je kategoriju i iz bantama (do 57 kg) spustila se do 52 kg što joj i bolje odgovara.
 
Splitske pitbullovke Dea Bolanča i Ana Stojanović nemaju puno međunarodnog iskustva, no jako su napredovale tijekom posljednje godine i sigurno je da će dati svoj maksimum na Europskom prvenstvu u Poreču. Kad su u pravoj formi, mogu iznenaditi svaku suparnicu što su pokazale i na nedavnom jakom Bocskai memorijalu u Debrecenu.
 

Izvor: www.boks-savez.hr