Što će biti s rukometnom SEHA Gazprom ligom iz koje dva najjača hrvatska kluba - PPD Zagreb i Nexe - crpe sredstva koja su im važna za normalno funkcioniranju?! Internetske stranice lige i dalje su obilježene su bojama i oznakama Gazproma.
 
PUNO ODGODA
 
Na njoj su zasad samo uobičajeni sportski fakti o tome da je Vardar odigrao tri utakmice, da je skopska momčad dvaput izgubila od Nexea i pobijedila Vojvodinu, da je Pelister pobijedio Partizan u gostima ... Saznat ćete i to da se po rasporedu u ožujku imaju odigrati četiri utakmice, među kojima i ona između PPD Zagreba i Pelistera 22. ožujka, dobit ćete i očekivanu informaciju da ukrajinsko Zaporožje nije još odigralo niti jednu utakmicu.
Nažalost, kako sada stvari stoje, teško da će i odigrati, baš kako je teško u trenutačnom kaosu očekivati da će se liga uopće nastaviti.
 
Nastave li se ratna djelovanja u Ukrajini, a potpuno je sigurno da hoće, nastavi li se bojkot svega što dolazi iz Rusije, a i to je sigurno da hoće, jedini razumni zaključak koji se nameće je da se regionalna liga ove sezone neće odigrati. A pitanje je hoće li se i kad će se uspostaviti uvjeti pod kojim bi se liga stvarno nastavila. Posebno jer liga nema niti jednog ozbiljnog financijera osim Gazproma i isključivo je ovisna o tom novcu.
Uvijek susretljivi direktor lige Siniša Ostoić nije ostao gluh na pozive, no isto tako nije mogao ponuditi niti jedan suvisli odgovor koji bi ponudio relevantan odgovor na to pitanje.
 
MIHAJLOVSKI ŠUTI
 
Ono što bi mogao reći danas, možda već sutra neće vrijediti. Jedino što je konstanta su informacije sljedećeg tipa - "utakmica između Partizana i Zagreba je odgođena ..." Mogućnost da se oglasi nekim iole suvislom informacijom odbio je iz istog razloga i predsjednik lige Mihajlo Mihajlovski.
 
Sve što bi eventualno mogao reći bilo bi ravno nagađanjima. Činjenica je samo to da se cijela liga odigrava isključivo zahvaljujući Gazpromu kao sponzoru, a zaista je nerealno očekivati da se najveća ruska tvrtka, najveći eksploatator zemnog plina na svijetu i jedna od najvećih tvrtki na svijetu čiji je većinski vlasnik ruska vlada, sada može baviti tom temom. Na Mihajlovskom i Ostoiću je sada samo da čekaju, a vrlo je vjerojatno da "čekaju Godota"... Kamo sreće da se varamo kad kažemo da se regionalna liga ove sezone neće održati ...
 

Izvor: JL/Predrag Žukina Foto: Sebastien Berda/AFP/PROFIMEDIA