Splitski klub im je omogućio treniranje na pomoćnim terenima poljudskog stadiona. Kako bi im se osobno zahvalio na pomoći, u goste Hajduku stigao je proslavljeni hrvatski reprezentativac, a danas sportski direktor ukrajinskog kluba Darijo Srna.
 
- Nažalost svi znamo kakva je danas situacija u Ukrajini, da je rat, da je situacija nikakva s bilo kojeg aspekta. Došao sam se ovdje osobno zahvaliti predsjedniku Hajduka Lukši Jakobušiću i svim ljudima koji su prenijeli praktički cijelu našu akademiju, 80 djece. Došao sam ovdje s direktorom kluba da se zahvalim, da kažem jedno veliko hvala jer ovakva pomoć u ovakom trenutku, jako puno znači - kazao je Srna za Hajduk Digital.
 
Prema riječima voditelja škole nogometa Bore Primorca, Hajduk je ustupio sve svoje resurse ukrajinskom klubu na raspolaganje; od smještaja, terena, liječničke službe i ostalog. Djeca su smještena u hotelu u Duilovu, a s njima je i voditelj Akademije Edgar Cardozo. S treninzima su počeli od srijede na pomoćnim terenima, a nastavit će i u narednim danima kroz suradnju i pruženu ruku Hajduka koji im je svakodnevno na raspolaganju.
 
 - Mi nismo ništa drukčiji od drugih, normalnih ljud koji normalno i zdravo razmišljaju. U DNK našeg kluba je "Prkos moćnome, zaštita slabome", tako da je naša i ljudska i sportska obaveza pomoći onome u nevolji. To su naši prijatelji. Mi možemo pomoći i pomoći ćemo - zaključio je predsjednik Lukša Jakobušić.
 
Za kraj dodajmo da su i Dinamo i Hajduk priskočili u pomoć ukrajinskom klubu. Kadeti Šahtara su uz pomoć Darija Srne i Darija Zahore stigli u Hrvatsku na početku rata u Ukrajini.
 

Izvor: www.gol.dnevnik.hr Foto: Hajduk Digital