U posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) boravili su polaznici Diplomatske akademije koja djeluje u sklopu Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Domaćini su im bili predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i direktorica HOO-ova Odjela za međunarodnu suradnju i korporativne komunikacije Mia Bačić, a susret je uveličao i posebni savjetnik za sport u Ministarstvo turizma i sporta, proslavljeni vaterpolski olimpijac Josip Pavić.
 
O povezanosti diplomacije i sporta još od antičkih vremena govorio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, istaknuvši da je i olimpizam nastao kao posljedica diplomatskih aktivnosti starogrčkih polisa koji su uslijed stalnih ratova dogovorili primirje kako bi se natjecali u sportu, odnosno na olimpijskim igrama. Ukazao je također na važnost sportske diplomacije u današnjim vremenima, apostrofirajući primjere Australaca i Amerikanaca koji su dosad najbolje osvijestili kolika je moć u spoju sporta i diplomacije.   
 
 Direktorica Baćić kratkom je prezentacijom upoznala nazočnih dvadesetak polaznika i njihova voditelja Ivana Mijića s ustrojem i djelatnošću Hrvatskog olimpijskog odbora kao krovne udruge hrvatskog sporta, a Josip Pavić podijelio je s njima iskustva iz trofejne sportske karijere, odgovarajući pritom i na iznimno zanimljiva pitanja.
 
REDIZAJNIRANI OLIMP U 82. BROJU DONOSI OBILJE ATRAKTIVNOG ŠTIVA, A GLAVNA TEMA SU HRVATSKE JUNIORSKE SENZACIJE
 
 
Časopis Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp u novom (82.) broju i redizajniranom „ruhu“ donosi dvije središnje teme - priču o hrvatskim juniorskim senzacijama, uz veliki intervju s tenisačicom Petrom Marčinko, te rubriku Žene i sport na nešto drugačiji način - kroz damske osvrte na položaj žena u hrvatskom sportu.
 
 U „serijalu“ o olimpijskim legendama, u ovom broju je podsjetnik na sjajnog vaterpolista Denija Lušića, jedinog splitskog sportaša s dva olimpijska zlata u trofejnoj kolekciji. Kao hrvatska olimpijska nada predstavljen je kninski taekwondoaš Josip Teskera, dobitnik HOO-ove Nagrade Dražen Petrović u rujnu prošle godine.
 
Osim uvijek atraktivnih sadržaja u stalnom prilogu Povijest hrvatskog sporta, poput onih o ženama u nogometu i motociklizmu u Zagrebu, u ovom je broju dodatno zanimljiva tema i o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja. Za savjete o zdravlju pobrinula se eminentna nutricionistica i tajnica HOO-ove Zdravstvene komisije mr. ph. Mimi Vurdelja.
Sve najvažnije vijesti iz domene djelovanja HOO-a ili iz međunarodnog olimpizma, a mnoge od njih su neizostavno povezane i sa stanjem u Ukrajini, također su pronašle mjesto na stranicama iznimno atraktivnog 82. broja Olimpa, prvog izdanja kreiranog prema zamislima nove glavne urednice Nine Lare Vidaković.
 
OPATIJSKI VIKEND U ZNAKU SPORTSKO-REKREACIJSKIH DOGAĐAJA, NAZOČIO IM I GLAVNI TAJNIK HOO-A SINIŠA KRAJAČ
 
 Vikend u Opatiji ispunjen je sportsko-rekreacijskim događanjima, a to je bio i povod za   posjet izaslanstva HOO-a našem turističkom "biseru". Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač prigodnim je obraćanjem pozdravio sudionike državnog prvenstva u   kickboxingu, na kojem nastupa 240 natjecatelja iz 53 kluba.
 
 A da su lokalne sredine vrlo važne za očuvanje zdravlja građana kroz sport i rekreaciju istaknuo je prvi operativac nacionalne olimpijske udruge pozdravljajući i   sudionike 10. Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju. Povodom Svjetskog dana zdravlja (7. travnja), spomenuti festival   rekreacije priredili su vrijedni djelatnici Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo. Koliko su uspjeli u tome, najbolje potvrđuje sjajan odaziv - čak 1214 sudionika u šest   dobnih kategorija, od predškolske dobi do umirovljenika.
 
 Ljetna pozornica u Opatiji poslužila je sudionicima festivala kao podij za "zagrijavanje" jer su se uoči službenog otvaranja manifestacije masovno odazvali   trenericama fitnessa i njihovu programu "Vježbajmo zajedno". Ljepšu razglednicu ovoga vikenda Opatija nije ni mogla poslati ...
 
 HOO/Vinko Knežević