Da mi je netko samo spomenuo one davne 1985., 86 ili 87. da će Novoselova ideja s „ciglicama“ za izgradnju „Cibonine“ dvorane u Savskoj završiti iseljenjem „Cibone“ iz iste te dvorane, bilo kad, iskreno bih pomislio da je lud – piše Jura Ozmec, glavni urednik SPTV. 
 
A eto, iseljavaju ih, barem se tako priča. Zakoni tržišta, kapitalistička načela poslovanja, financijska ponuda jačega igrača, dovođenje gradskih financija u red…što god bilo u pitanju, nije mi to u redu kad gledam ovako, kao stanovnik Zagreba i kao promatrač koji, priznajem, zapravo i ne zna detalje cijelog postupka. Možda gledam na to i kao tihi navijač kluba uz koji sam proveo podosta vremena, bilježio njihove svijetle trenutke, proslavio naslove prvaka Europe, zagovarao na Radiju 101 i te čuvene „ciglice“, izvještavao za TVZ i HRT s mnogih utakmica, pa i baš iz te dvorane. Upravo zato očekujem da će se Grad brzo izjasniti o svim detaljima najčudnijeg postupka koji si ovih dana uopće mogu zamisliti, a vjerujem da se neće dogoditi. Jer, iskreno, ako je u pitanju neka masovna maskirana krađa ogromnih novaca ili zamagljene financijske transakcije sumnjivim korisnicima, onda ću se i ja morati malo primiriti, koliko god srcem i dušom uvijek bio protiv mjera koje uključuju izbacivanje bilo kojeg sportskoga kolektiva u Hrvatskoj ili svijetu iz dvorane, bazena, stadiona, još posebno ako je tu dvoranu cijeli Zagreb prigrlio kao „Ciboninu“…
 
Ne treba, dakako, biti naivan ili tvrditi poput nekih ljudi površno vezanih uz sport kako se sportaši „cijeloga života odriču…“ da bi uspjeli u sportu. Ne odriču se tako dramatično stvari koje žele, a to je sportski uspjeh, dok najbolji među njima imaju i određenu razinu financijske satisfakcije zbog toga. Dakle, ne treba previše idealistički, pravocrtno i čak naivno kretati ni u razgovore oko dvorane. Očito je da postoje značajni interesi za takav sportski i poslovni prostor u samom središtu grada i da ti interesi daleko nadmašuju interese samo sportskoga kluba ili tisuća navijača vezanih uz klub. No, ti su navijači ujedno i glasači, pa oni koji upravljaju gradom moraju, baš kao što je to načeo prošli gradonačelnik, truditi se iznijeti argumente koji će biti realni, a sportskim kibicima i opravdani, žele li čista političkog obraza izaći iz cijele situacije. Na primjer, možda će solucija biti da se Cibona ne izbacuje, ali da uz nju pod toranj useljava još neki košarkaški klub. Niti jedan drugi naime ne može, jer je dvorana namjerno konstruirana samo za košarkaški teren. Ali samo kažem sve ovo kao primjer. Ne tvrdim da će tako i biti. Najbolje da pričekamo da se stvar riješi.
 
Dok čekamo, Jarun je, ušminkan nakon lanjske utrke Svjetskoga kupa, ugostio najbolje hrvatske i regionalne veslače, doduše po sibirskim uvjetima i kiši i susnježici prvoga dana „Croatia kupa“. Baš zato je izostala najavljivana utrka Martina Sinkovića protiv Damira Martina u samcu. Mislim, obojica su bili u utrci istodobno, ali naš brončani olimpijski skifist, Damir Martin ipak vidljivo nije bio na stazi s mislima okrenutim samo i isključivo utrkivanju protiv Martina Sinkovića. Smrznuo se. Ostao je skroz zadnji. Događa se. Martin Sinković je pobijedio, iako je i on razmišljao o odustajanju zbog hladnoće. Sinkoviće ionako i dalje vidimo samo zajedno u dvojcu na pariće, u kojem su pobijedili dan kasnije, a ne u samcima, nadam se i na postolju olimpijske utrke u Parizu, baš kao što na raznim postoljima, pa i u Parizu i dalje vidim i ovog vikenda hladnoćom potpuno blokiranog za bolji rezultat Damira Martina.
 
Pa krenimo sad u te završnice ekipnih sportova … postaje napeto …
 
Izvor: www.sptv.hr peJURAtivna