U zagrebačkom hotelu Sheraton potpisan je sporazum o suradnji sedam partnera na potpori bazenskom kompleksu Veliko Korenovo, poznatijem kao Terme Bjelovar. Riječ je o sedam bazena (među njima i jedan olimpijskih dimenzija) s popratnim sadržajima, vrijednim 250 milijuna kuna.
 
Sporazum su potpisali: Hrvatski olimpijski odbor, kojeg su predstavljali predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač, Hrvatski plivački savez (predsjednik Vladislav Veselica i glavna tajnica Ivana Jerković), Hrvatski vaterpolski savez (predsjednik Mladen Drnasin i voditelj ureda HVS-a Ivan Milaković), Hrvatski paraolimpijski odbor (predsjednik Ratko Kovačić), Hrvatski paraplivački savez (predsjednik Roberto Zidar i tajnik Miro Renić), Hrvatski savez sinkroniziranog plivanja (predsjednica Margareta Puškarić i glavna tajnica Ivana Šamija) te uime grada Bjelovara gradonačelnik Dario Hrebak.
 
O najvećem projektu u bjelovarskoj povijesti, poduzetni bjelovarski gradonačelnik kazao je kako će projekt pokrenuti ne samo sportske aktivnosti nego i turizam. Naglasio je da će biti energetski samoodrživ i utemeljen na ekološkim načelima te dodao da Bjelovar spada među deset hrvatskih gradova po učinkovitosti povlačenja sredstava iz EU fondova.
 
- Svjedoci smo brojnih projekata u našoj zemlji, viđenih na fotografijama i prezentacijama, ali nikada realiziranih u stvarnosti. Sada, kada smo ishodili građevinsku dozvolu, duboko vjerujem da ćemo u Termama Bjelovar prerezati vrpcu i pustiti u rad ovaj kompleks - s optimizmom je ustvrdio Hrebak.
 
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izjavio je da će uspjeh ovog projekta biti već samo u činjenici da u Bjelovaru i okolici neće biti djece neplivača, a „sportsku dobrobit ne treba posebno ni isticati“. Pohvalio je Bjelovarčane zbog projekta i simbolično darivao gradonačelniku Hrebaku vaterpolsku kapicu i gaćice, otkrivajući usputno kojem je od vodenih sportova najprivrženiji.
 
Vodeći dužnosnik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica istaknuo je važnost bjelovarskog projekta za hrvatski sport, posebice plivanje, a nazvao ga je i „projektom važnim za cijelu državu“. Izgradnjom termi u Bjelovaru, Hrvatska bi dobila treći bazen koji ispunjava uvjete za međunarodna natjecanja pa ga stoga podržavaju i Hrvatski plivački i vaterpolski savez.
 
Projekt Termi Bjelovar Gradsko vijeće prihvatilo je krajem 2021. godine.
 
Izvor: HOO