Na 31. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u Zagrebu, HOO je odlučio pokrenuti postupak provedbe natječaja za Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2022. godinu. 
 
Nakon što je tekst natječaja objavljen na web stranicama HOO-a (12. travnja 2022.), od tog datuma računa se 20-odnevni rok (do 2. svibnja) za dostavu kandidatura Uredu za programe lokalnog sporta HOO-a. Kandidate mogu predlagati županijske i lokalne sportske zajednice iz RH te HOO, a predlagatelj je dužan obrazložiti kandidaturu kratkim životopisom kandidata i podacima o sportskoj aktivnosti ili drugoj srodnoj aktivnosti značajnoj za razvoj sporta.
 
HOO dodjeljuje Nagradu 'Milan Neralić' od 2019. godine fizičkim i pravnim osobama za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Zaslužnim pojedincima dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini, a pravnim osobama za dugogodišnju djelatnost na razvoju i unaprjeđenju sporta na lokalnoj razini.
 
Vijeće HOO-a prihvatilo je sve odluke vezane uz Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2022. godinu: odluku o pokretanju postupka za raspisivanje natječaja, odluku o tekstu natječaja i odluku o imenovanju predsjednika i ostalih članova Ocjenjivačkog suda za ovogodišnju Nagradu. Ured za programe lokalnog sporta HOO-a uputio je poziv svim lokalnim sportskim zajednicama za sudjelovanje na natječaju.
 
Uz poziv za sudjelovanje na natječaju, u nastavku su dokumenti koji sadrže spomenute odluke, kao i Pravilnik te izmjene Pravilnika Nagrade Milan Neralić 2022. 
 
 
HOO/Vinko Knežević