Hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je Češku 33:30 (13:14) u najvažnijem susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se potkraj godine igrati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.
 
U odlučujućoj utakmici u Poreču u kojoj je Hrvatskoj igrala samo pobjeda, igračice Nenada Šoštarića imale su velikih problema s brzim Čehinjama, koje su prije nekoliko dana pobijedile i moćnu Francusku.
 
Veliki dio susreta protekao je u vrlo izjednačenoj borbi u kojoj nijedna ekipa nije imala prednost od više od dva gola. U 48. minuti prije kraja Hrvatska dolazi do tri gola prednosti (24-21), a s tri razlike se ušlo u zadnjih pet minuta susreta (29-26). Tri minute prije kraja Milosavljević iznuđuje sedmerac i isključenje, a Blažević postiže gol za 31-28, da bi mlada Josipa Mamić dala ključni gol za 32-29 i osiguranje plasmana na europsku smotru.
 
Vratarka Ivana Kapitanović je imala ogromnih 20 obrana, Valentina Blažević je postigla 11 golova, Dejana Milosavljević 8, a Ćamila Mičijević 5 golova. Kod Čehinja je Iveta Korešova zabila 9 golova.
 
Francuska s 10 i Hrvatska sa 6 bodova su iz skupine 4 prošle na EURO na kojem će Kraljice šoka braniti brončanu medalju.
 

 Izvor: HRT/Ivana Lukačić Foto: Srečko Niketić / PIXSELL