Na parketu sportske dvorane u Kaštel Starom odigrane su finalne utakmice za prvaka Hrvatske. U srijedu su odbojkaši Mladosti pobijedili momčadi Ribola Kaštela rezultatom 3:1, a u četvrtak su Mladostašice pobijedile rezultatom 3:0 pobijedili domaću ekipu Ribola Kaštelu.
Odbojkaši Mladosti obranili su naslov prvaka Hrvatske, pobijedivši u drugom susretu doigravanja Superlige Ribolu Kaštela u njihovoj dvorani s 3:1. Mladost je tako 'dvokorakom' osvojila prvo mjesto u sezoni 2021/22. Superlige, u kojoj su dominirali zapravo od prvog kola.
 
Nakon utakmice trener pobjednika Radovan Gačić rekao je: 
- Znali smo što nas čeka u Kaštelima, da će oni krenuti u susret sa nekom svojom ludom energijom, što se i dogodilo. Ali, u drugom setu, negdje iza osmog, devetog poena, kada je ušao Jakovac i stabilizirao prijem sa četiri sjajne lopte, naša je igra krenula uzlaznom putanjom. Na kraju smo utakmice sami sebi kreirali neizvjesnu završnicu, no srećom imamo dovoljno široki kadar igrana na dispoziciji da bismo mogli riješiti bez većih problema.
 
Medalje i pehar poraženima podijelila Mirjana Milić, članica IO HOS-a, a zlatne medalje Mladostašima dao je Frane Žanić, stručni tajnik HOS-a.
 
Još jedan trijumf Mladosti u Kaštelima, u dva dana zaredom osvojili su dvije krune. Apsolutno zasluženo. Naime, večer prije, u srijedu u Kaštelima,   odbojkaši Mladosti pobijedili su u domaćoj momčadi Ribola Kaštela s 3:1 i obranili naslov prvaka Hrvatske, pa su se time primjerom povele i njihove   klupske kolegice, pobijedivši u drugoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske Marinu Kaštela s 3:0 (17, 15, 21) i u seriji na dvije pobjede sve riješile   'dvokorakom'.
 
 Trener pobjedničke ekipe Mladosti, samozatajni Branislav Franić iskreno je na kraju konstatirao: 
 - Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, a suparnicama na lijepom otporu. Mislim da smo bili toliko dominantni u ovom susretu da niti u jednom trenutku nije   bila ugrožena naša pobjeda. Tek je na kraju trećeg seta došlo malo do umora kod nekih djevojaka, malo zbog netreniranja, ozljeda i bolesti, pa smo   napravili male rotacije i na kraju, rekao bih čak, rutinski pobijedili.
 
 Ekipi Marine Kaštela srebrne je medalje i pehar podijelio stručni tajnik HOS-a Frane Žanić i pobjednicama zlato oko vrata objesila Mirjana Milić,   predsjednica stručnog savjeta HOS-a.