Hrvatska olimpijska akademija (HOA) je, u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom (HŠSS), već 11. godinu priredila natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Olimpijski krugovi bili su tema ovogodišnjeg natječaja.
 
Ocjenjivački sud, u sastavu: Ana Popovčić (Hrvatska olimpijska akademija), Goran Jukić (Hrvatski školski sportski savez) i Darko Gregec (prof. likovne kulture), izrazio je zadovoljstvo količinom i kvalitetom pristiglih radova te je na sjednici, održanoj 26. travnja u prostorijama Hrvatske olimpijske akademije, odlučio o pobjednicima natječaja. 
 
U kategoriji osnovnih škola: 
• prvo mjesto osvojio rad učenice Sare Kljaić iz OŠ Viktorovac iz Siska
• drugo mjesto osvojio rad učenice Laure Osjak iz OŠ Marije Jurić Zagorke iz Vrbovca
• treće mjesto osvojio rad učenice Agate Marie Belščak iz OŠ Kneginec Gornji iz Gornjeg Kneginca
 
U kategoriji srednjih škola:
• prvo mjesto osvojio rad učenice Eme Blaić iz X. gimnazije „Ivan Supek“ iz Zagreba
• drugo mjesto osvojio rad učenice Amee Valentin iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek iz Osijeka
• treće mjesto osvojio je rad učenice Martine Pastve iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac iz Karlovca
 
Autorima najboljih radova u obje kategorije (učenicima i sportskim društvima) bit će dodijeljene vrijedne nagrade. Prvoplasirana školska sportska društva u svakoj kategoriji dobit će paket sportske opreme i rekvizita u vrijednosti od 6.000 kuna, drugoplasirana školska sportska društva u vrijednosti od 5.000 kuna, a trećeplasirana u vrijednosti od 4.000 kuna. Učenici, autori nagrađenih radova, dobit će sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti od 1.200 kuna za prvo mjesto, 1.000 kuna za drugo i 800 kuna za treće mjesto. 
 
Ukoliko (zbog antipandemijskih mjera) bude moguće, pristigli radovi bit će izloženi (kao izložba) na završnicama Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2021./2022. te objavljeni na internetskim stranicama i društvenim mrežama HŠSS-a i HOO-a, kao i u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp. 
 
Izvor: HŠSS/HOA/HOO