Trećeg i predzadnjeg dana Europskog prvenstva u tekvondou u Manchesteru Hrvatska je stigla do nove dvije medalje, a ukupan zbir odličja je sada sedam.
 
Tri su dana nadmetanja za nama u Engleskoj, a baš svakog dana je osvojeno nekoliko medalja. U četvrtak tri bronce - sestre Duvančić, Bruna (do 49 kg) i Ivana (do 53 kg), te Josip Teskera (do 54 kg). Petak je donio prvaka Europe, zlato dakle koje je osvojio Ivan Šapina (do 87 kg), kao i srebro Nike Klepac (do 73 kg). Subota je donijela još dvije medalje! Članica splitskog kluba Marjan, Lena Stojković u kategoriji do 46 kilograma stigla je do polufinala kao i brončani olimpijac i još jedan član Marjana Toni Kanaet koji je u kategoriji do 80 kilograma s dva prekida osigurao medalju. 
 
Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet u turnir je ušao furiozno, u osmini finala i četvrtfinalu pobijedio je na dva prekida. Prvo je s 21-1 slavio protiv Rumunja Adriana Cristescua da bi potom na isti način 27-7 deklasirao i Poljaka Szymona Piatkowskog. Kanaet je ulaskom u polufinale potvrdio novu medalju za Hrvatsku, ukupno sedmu odnosno čak peto odličje za splitski Marjan na ovoj europskoj smotri. 
 
Lena Stojković je kao prvi nositelj i braniteljica naslova u prvom kolu slavila protiv Talijanke Veronice Pau 20-8 da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Cipranke Kyriaki Kouttouki osigurala medalju.
 
Olimpijska pobjednica i europska prvakinja Matea Jelić zaustavljena je u četvrtfinalu i borbi za odličje protiv Srpkinje Aleksandre Perišić rezultatom 11-17. Iako je Jelić u prvom kolu krenula pobjedom 8-1 protiv Faber čini se da je duga stanka od ozljede zadnje lože ostavila traga i da se Matea tek diže u formi i vraća za velika natjecanja. U kategoriji do 68 kilograma nastupio je i četvrti član Marjana trećeg dana Leon Glasnović. Prvo kolo Leon je slavio prekidom.
 
Nisu to baš ni sve medalje iz Manchestera. Naime, osigurana je i još jedna, u konkurenciji parataekwondo. Ivan Mikulić je naime pobijedio gruzijskog predstavnika u polufinalu 32-6, te osigurao mjesto na postolju.
 

 Izvor: HINA Foto: Nikola Vilić/CROPIX