Na nedavno završenom Europskom prvenstvu, hrvatska taekwondo reprezentacija dominirala je osvojivši osam medalja - dva zlata, jedno srebro i pet bronci - pri čemu čak šest odličja pripada članovima TK Marjan. 
 
Tome svakako vrijedi spomenuti kako je jako malo nedostajalo da broj medalja bude i puno veći jer su borbe za odličja izgubili čak troje Marjanovih prvaka Europe, Matea Jelić, Bruna Vuletić i Lovre Brečić. Zaključno s ovim natjecanjem, TK Marjan može se pohvaliti kako u svojoj riznici sada ima nevjerojatne 94 medalje sa značajnijih natjecanja. Klub postiže nevjerojatne rezultate te "ubire plodove" sustavnog rada posljednjih 15-ak godina.
 
U prelijepom ambijemtu Olimpijskog centra na Lokvama, pred ispunjenom dvoranom do posljednjeg mjesta, TK Marjan dočekao je svoje sportaše koji su osvojili medalje na Europskom prvenstvu u Manchesteru. Nažalost, Ivan Šapina, novi europski prvak, zajedno je s dijelom reprezentacije zapeo u Amsterdamu gdje je u tijeku štrajk aviokompanija pa u Nizozemskoj čekaju novi let za povratak kući tako da nije prisustvovao dočeku u Splitu.
 
Lucija Zaninović, predsjednica TK Marjan te naša uspješna olimpijka, prva je dobila riječ.
- Nije sve stalo na rezultatima mene i moje sestre, već smo svake godine sve bolji i uspješniji. Zahvaljujem svim članovima, trenerima TK Marjan jer svi su zaslužni za ovakve rezultate. Također, zahvaljujem se i mladima koji su došli podržati svoje uzore. Naše jednistvo i zajedništvo jest ono što nas čini uspješnima i to želimo zadržati što dulje moguće. Svaki rezultat je velik i uspješan, ali istakla bih Lenin uspjeh i želim da tako i nastavi osvajati i donositi u klub i dalje zlatna odličja.
 
Igor Maretić, predstavnik grada, istaknuo je:
- Fascinantno je da je iskovano šest medalja u radionici TK Marjana. Klub je dosegao cilj, a to je da ima piramidalni karakter što znači da na dnu piramide ima ogroman broj djece, a u vrhu elitizam tj. sportaše koji postižu odlične rezultate. Iz masovnosti dolaze i rezultati. Svim sportašima i trenerima čestitam na medaljama, a ostali koji nisu uspjeli osvojiti da im ovo bude podstreh za dalje.
 
Tomislav Đonlić, pročelnik županije za sport, nadovezao se:
- Sreća i zadovoljstvo je biti u ovom slavljeničkom ambijentu. TK Marjan nas je navikao na medalje, velike uspjehe. Teško je popeti se na vrh, a biti u kontinuitetu u vrhu, eto je posebna priča, svjetska priča.
 
Toni Kanaet, brončani olimpijac iz Tokija nastavio je u istom tonu i na EP.
- Sretan sam jer sam nastavio u kontinuitetu osvajati medalje i jer sam pokazao da Tokio nije bio slučajan nego da imam kvalitetu za stalno biti u vrhu. No, bez tako jakog tima i sparing partnera sigurno niti ja ne bih bio na ovako visokoj razini. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti u istom ritmu - poručio je Kanaet.
 
Iako ima tek 20 godina, Lena Stojković uspjela je obraniti naslov europske seniorske prvakinje.
- Hvala svima u klubu, svakom članu, svakom treneru, cijeloj upravi, sestrama Zaninović koje su bili naši uzori još kad smo se kao vrtićani priključili ovom klubu. Ovo je vaša medalja koliko i naša - poručila je Lena.
 
Paško Božić (20), osvajač prve seniorske medalje te osvajač Nagrade 'Dražen Petrović':
- Ovo mi je prva seniorska medalja, iskoristit ću je za nove motive da nastavim raditi još više i jače. 
 
Sestre Duvančič Bruna i Ivana još su srednjoškolke (17), a već sada uspješne taekwandošice te osvajačice europskih odličja pa ih stoga najavljuju nasljednicama sestara Zaninović.
- Nadamo se da je ovo početak naše uspješne karijere i da ćemo i dalje raditi i biti na primjer ovom klubu. Predivan je osjećaj osvojiti medalju, ali velike zasluge ima kompletan naš klub koji su nam omogućili najbolje uvjete za ostvarenje ovakvih rezultata.
 
S ovakvim talentima, s nestrpljenjem možemo očekivati OI u Parizu 2024. godine jer će s ovakvim radom, bez sumnje, pronaći svoje mjesto na olimpijskoj smotri.
 
 Izvor: SN/Dean Bauer Foto: Joško Šupić/CROPIX