Dvoje hrvatskih zlatnih olimpijaca iz Londona 2012. godine ovog je četvrtka podsjetilo na svoje slavne dane otprije deset godina.
 
Olimpijski pobjednik u gađanju letećih meta Giovanni Cernogoraz u turskoj je Konyi četvrti put u karijeri trijumfirao u natjecanju Svjetskog kupa, pogodivši u finalu 33 od 35 meta. U večernjim satima hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Oslu s hicem od 66.82 metara.
 
Cernogoraz je najprije izborio mjesto u polufinalu, završivši kvalifikacije sa 121 pogođenom metom, čime je bio na diobi trećeg mjesta. U polufinale se plasirao i olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira 2016. Josip Glasnović sa 120 pogodaka, na diobi petog mjesta. U polufinalu su hrvatski predstavnici bili u istoj skupini u kojoj je najbolji bio Talijan Massimo Fabbrizi sa svih 25 pogodaka. S 22 pogotka, jednim više od Glasnovića, Cernogoraz je ušao u borbu za odličja, a Glasnović je  završio natjecanje. Našem reprezentativcu i spomenutom Talijanu u borbi za odličja iz druge polufinalne skupine pridružili su se Talijan Valerio Grazini i Kuvajćanin Naser Meqlad. Prvi je u finalu ispao Grazini koji je nakon tri serije od pet metaka imao dva promašaja. Slijedio ga je Fabbrizi koji je u pet serija imao 22 pogotka, što je bilo dovoljno za broncu. Cernogoraz i Meqlad su imali po jedan promašaj. U dvije odlučujuće serije za zlatnu medalju hrvatski reprezentativac je promašio samo zadnju metu i završio finale sa 33 pogotka, dok je Meqlad s još tri promašaja završio na drugom mjestu (ukupno s 31 pogođenom metom).
 
Cernogoraz je dvaput bio pobjednik finala Svjetskog kupa (Nikozija 2015., Rim 2016.), a najbolji je bio i 2011., kada je domaćin jednog od natjecanja za Svjetski kup bio Peking. Uz četiri zlata, novigradski strijelac ima još dva srebra i tri bronce u Svjetskom kupu.
 
Dvostruka olimpijska pobjednica (London 2012., Rio 2016.), Sandra Perković napokon je, na Bisslet stadionu u Oslu, pobijedila tokijsku olimpijsku pobjednicu  Amerikanku Valerie Allman (65.91), nakon što je dva puta bila druga iza nje - u Biminghamu i Eugeneu. Perković je pobjedničkih 66.82 metra bacila u drugom  pokušaju, u prvom je dohvatila 61.19, a u petom 64.92, dok je u tri hica prestupila. Treća je u Oslu bila Nijemica Christinne Prudenz (63.31). Podsjetimo, Sandra  Perković ove sezone ima hitac od 67.26 metara, dok Allman ima najbolji hitac sezone na svijetu (71.46 m), što joj je i osobni rekord.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita strijelcu Giovanniju Cernogorzu na osvojenom zlatnom odličju u trapu na SK-u u Turskoj i bacačici diska Sandri Perković na  prvom ovogodišnjem trijumfu u Dijamantnoj ligi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 HOO/Vinko Knežević