Potkraj drugog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Oranu, kojeg možemo nazvati i danom za "berbu odličja", četvrta medalja za Hrvatsku stigla je iz hrvanja. Za ukupno treću hrvatsku broncu pobrinuo se Antonio Kamenjašević u kategoriji do 77 kilograma.
 
U borbi za brončano odličje Kamenjašević je svladao Talijana Ciru Russa sa 3-1. Drugi naš predstavnik u borbi za broncu, Ivan Lizatović, nije uspio do odličja u kategoriji do 60 kilograma. Bolji od njega bio je Egipćanin Haythem Mahmoud sa 3-0.
 
Hrvatski odbojkaši nastavili su nastup na MI-ju u pobjedničkom ritmu. U 2. kolu svladali su izabranike Srbije sa 3-0 (25-20, 25-19, 30-28). U vrlo raspoloženom našem sastavu ponovno je odlično funkcionirala nekadašnja kaštelanska veza - Filip Šestan (24 poena) i Petar Đirlić (17 poena), koji su bili i najučinkovitiji igrači pobjedničke momčadi.  
 
I naši boćarski reprezentativci bili su prilično uspješni - Marino Milićević prošao je u polufinale pojedinačne konkurencije u brzinskom izbijanju (nažalost, Pero Ćubela nije uspio u toj ambiciji), a u poluzavršnici će nastupiti i Ria Vojković te Carrolina Bajrić u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji preciznog izbijanja. 
 
Naš boksač Damir Plantić poražen je u osmini finala poluteške kategorije (81 kg) od Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada. Sudačkom odlukom bilo je 3-0 za Egipćanina.
 
HOO čestita Antoniju Kamenjaševiću na osvojenoj brončanoj medalji u hrvanju na Mediteranskim igrama u Oranu!
 
MI ORAN: Iz karatea stigle dvije medalje - zlato Anđela Kvesića i bronca njegova brata Ivana Kvesića
 
 Još dvije medalje osvojili su hrvatski predstavnici drugog natjecateljskog dana XIX. Mediteranskih igra u Oranu (25. lipnja - 6. srpnja 2022.). Nakon badmintonske   bronce, zlato i bronca stižu iz karatea, u režiji braće Kvesić. 
 
 Njaprije je Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg u borbi za brončano odličje vrlo uvjerljivo (8-2) pobijedio Alžirca Falleha Midounea, a potom je Anđelo Kvesić osvojio   zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg, pobijedivši u finalu domaćeg predstavnika Hocinea Daikhija sa 2-1. Na putu do finala, iz kojeg je izašao sa zlatnim odličjem   oko vrata, Anđelo Kvesić je nanizao: Tunižanina Houssema Choiyu (5-3) u osmini finala, u četvrtfinalu Grka Mihaila Tzanosa (4-0) te u polufinalu Rijadu Džuhu (5-   0) iz Bosne i Hercegovine.  
 
 Mediteransko zlato drugo je najsjajnije odličje za Anđela Kvesića s velikih natjecanja u ovoj godini, nakon što se prošlog mjeseca okitio naslovom europskog   prvaka  u turskom Gaziantepu.
 
 Hrvatski olimpijac Ivan Kvesić u prvoj je borbi pobijedio Cipranina Demetrisa Demetriadesa (4-2), u četvrtfinalu je svladao Crnogorca Nikolu Malovića (3-1), no u   polufinalu je bolji od Kvesića bio predstavnik Srbije Vladimir Brezančić (4-0). U ženskoj konkurenciji - Lucija Lesjak  je u kategoriji iznad 68 kg poražena već u   prvom kolu, a bolja od nje bila je srbijanska reprezentativka Ivana Perović (1-0).
 
 S odličjima braće Kvesić iz karatea Hrvatska trenutačno ima tri medalje (zlato i dvije bronce), a berbu odličja mogli bi nastaviti hrvači, pred kojima su borbe za dvije bronce. HOO čestita braći Anđelu i Ivanu Kvesiću na osvojenom zlatnom i brončanom odličju u karateu na Mediteranskim igrama u Oranu!
 
MI ORAN: Prvo hrvatsko odličje brončanog je sjaja, a donijeli su ga badmintonaši Luka Ban i Filip Špoljarec
 
 Drugog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Oranu hrvatski reprezentativci u badmintonu Luka Ban i Filip Špoljarec saznali su kakvog će sjaja biti   njihovo u nedjelju osigurano odličje u konkurenciji muških parova - brončanog.
 
 Naime, u polufinalnom ogledu s Alžircima Mammerijem i Medelom naši predstavnici su, unatoč odličnom "otvaranju", poraženi 1-2 u setovima (21-18, 15-21, 14-   21). Na taj način, badmintonaši Ban i Špoljarec su potvrdili broncu kao prvo hrvatsko odličje na Igrama u Oranu. Alžirski par u finalu će se sučeliti sa Španjolcima   Pereirom i Vicenom koji su u poluzavršnici sa 2-1 u setovima (17-21, 21-15, 21-19) bili bolji od Talijana Caponija i Totija. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 HOO/Vinko Knežević