Najviši rang domaćeg nogometa od nove sezone zvat će se SuperSport Hrvatska nogometna liga, odnosno, skraćeno SuperSport HNL, javlja službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.
 
Nakon potpisivanja ugovora o marketinškim pravima i pravima na klađenje za utakmice u vlasništvu Hrvatskog nogometnog saveza u svibnju, SuperSport je preuzeo naslovno sponzorstvo Hrvatske nogometne lige za sezonu 2022./23. koja počinje 15. srpnja.
 
Predstavljen je i novi vizualni identitet i logotip lige, a čelnici SuperSporta i HNS-a nisu skrivali svoje zadovoljstvo postignutom suradnjom.
 
- Izuzetna nam je čast biti naslovnim sponzorom SuperSport Hrvatske nogometne lige. Prethodna sezona hrvatskog nogometa nikad nije bila zanimljivija, a vjerujem da će SuperSport HNL nadmašiti sva očekivanja - izjavio je član Uprave SuperSporta Goran Đurić.
 
- SuperSportu kao tržišnom lideru cilj je i dalje ulagati razvoj hrvatskog nogometa koji iz sezone u sezonu pokazuje svoju snagu i napredak. Čvrsto sam uvjeren da će nova sezona svih domaćih nogometnih natjecanja biti najbolja do sada, a posebice SuperSport HNL - dodao je član Uprave SuperSporta Radim Haluza.
 
- Slobodno možemo reći da ovog ljeta ulazimo u novu eru hrvatskog klupskog nogometa. Potpisali smo rekordan ugovor za TV i marketinška prava, vratili smo natjecanju popularan naziv Hrvatska nogometna liga, utakmice će se prikazivati na novoj HT-ovoj platformi, a dio utakmica i na HRT-u. Sada imamo i puni naziv lige te novi vizualni identitet zahvaljujući SuperSportu te sam siguran da svi dijelimo napeto iščekivanje početka nove sezone SuperSport HNL-a i da ćemo, uz komercijalno-marketinški razvoj, biti svjedoci i nastavka dizanja kvalitete našeg ligaškog nogometa - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.
 

Izvor: SN Foto:arhiva HNS