Polufinalna utakmica Španjolska – Hrvatska završila je na strani Španjolaca rezultatom 10:5 (3:3, 0:0, 2:2, 3:0) te Hrvatsku u nedjelju očekuje utakmica za broncu. 
 
- Borili smo se kao lavovi. Žao mi je što nismo iskoristili šanse u situaciji kada se utakmica lomila. No bolja je reprezentacija pobijedila, trebamo ići dalje. Na momke mogu biti samo ponosan, ovaj krajnji rezultat ne oslikava ono što se događalo u bazenu. Valja učiti na greškama i priznati da je Španjolska u ovom trenutku bolja reprezentacija – rekao je izbornik Tucak nakon utakmice. 
 
Luka Bukić se danas upisao kao strijelac s najviše odnosno dva zgoditka, dok su po jedan zabili Kharkov, Bašić i Žuvela
 
- Treba se odmoriti i pobijediti utakmicu za treće mjesto. Još je jedna utakmica pred nama, igramo za medalju. Moramo se zato čim prije oporaviti od ove utakmice, idemo uzeti to treće mjesto  – najavio je Ante Vukičević, reprezentativac. 
 
Utakmica za treće mjesto Barakude očekuje u nedjelju u 14:30 sati s reprezentacijom Grčke. 
 
Hrvatski vaterpolski savez je u suradnji sa svojom agencijom B travel pripremio organizirani prijevoz za sve navijače koji dolaze podržati reprezentaciju. Sve informacije mogu se pronaći na stranici www.hvs.hr i društvenim mrežama HVSa. 
 
Izvor: HVS/Ivana Janković