Dva dana prije završetka Mediteranskih igara u Oranu, u Hrvatsku se vratila skupina od 29 sudionika, među kojima su bili i osvajači(ce) mediteranskih odličja. Budući da su čarterom doputovali do Ljubljane, a potom cestovnim načinom do svojih destinacija, HOO priredio je doček najbrojnijoj skupini ispred prostorija u zagrebačkom Domu sportova.
 
Pred mikrofone i kamere „sedme sile“ na prigodnoj konferenciji za medije stali su: zlatna bacačica diska Marija Tolj, zlatni i srebrni gimnastičari na konju s hvataljkama Mateo Žugec i Jakov Vlahek, dvije brončane judašice - Iva Oberan i Petrunjela Pavić, polovica brončanog badmintonaškog para Luka Ban, streličar Alen Remar i boćar Pero Ćubela. U pratnji su im bili treneri Lucijan Krce (gimnastika), Igor Čimbur (badminton) te fizioterapeut Tomislav Zalović. Dojmove s Igara u Oranu izreklo je šestero osvajača medalja, iskazavši zadovoljstvo postignutim, uz najavu novih natjecateljskih izazova nakon kratkog odmora.    
 
Iz Ljubljane izravno za Split (Solin i Zadar) otputovali su: Dragan Crnov, Ana Viktorija Puljiz, Marko Kumrić (svi iz juda) te Ana Đerek, Miroslav Končarević i Ratko Vuković (gimnastika), a izravno za Rijeku - predstavnici boćanja: Marino Milićević, Carrolina Bajrić, Ria Vojković, Vjekoslav Matetić i Dean Klarić, kao i judaš Robert Klačar.  
 
U srijedu i četvrtak očekuje se povratak preostalih članova hrvatskog sportskog izaslanstva s Mediteranskih igara u Oranu.
 
HRVATSKI ODBOJKAŠI OSVOJILI ZLATNU MEDALJU, RUKOMETAŠICE OSIGURALE SREBRO, U FINALU SA ŠPANJOLKAMA
 
Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na XIX. Mediteranskim igrama u Oranu. U finalu mediteranskog turnira naši odbojkaši svladali su Španjolsku s 3-0 (po setovima: 25-22, 30-28 i 25-20). Bronca je pripala Talijanima koji su bili bolji od Francuza s 3-1 (22-25, 25-20, 25-15, 31-29). U novom sjajnom momčadskom  izdanju hrvatskih odbojkaša poslovično je prednjačio Petara Đirlić (16 poena), ali po bodovnom učinku odlično ga je slijedio kapetan Marko Sedlaček (15). Prije četiri godine, na Igrama u Tarragoni, zlatnu medalju pomalo senzacionalno osvojile su hrvatske odbojkašice, sada u Oranu - najbolji su naši odbojkaši. Zlato odbojkaša 22. je medalja hrvatskih sportaša i sportašica u Oranu.
 
U momčadskoj/ekipnoj konkurenciji Hrvatskoj se smiješi još jedno vrijedno odličje. Ženska rukometna reprezentacija plasirala se u ponedjeljak u finale Mediteranskih igara, nakon što je u polufinalu s 31-20 (16-12) pobijedila Srbiju. Najbolje u našim redovima bile su Katarina Pavlović i Tina Barišić (po 8 pogodaka), a Lana Jarak dodala je 7. Srbijansku reprezentaciju predvodila je Aleksandra Vukojlović s osam pogodaka. U srijedu će naše rukometašice igrati u finalu sa Španjolkama koje su u drugom polufinalu svladale Portugal s 26-24.
 
 JOŠ DVA ODLIČJA IZ TAEKWONDOA - MATEI JELIĆ ZLATO, NIKI PETANJEK BRONCA, HRVATSKOJ ZASAD 21 MEDALJA
 
Osmog natjecateljskog dana Mediteranskih igara u Oranu, u trofejnu hrvatsku kolekciju  stigle su nove medalje iz taekwondoa. Olimpijska pobjednica Matea Jelić obranila je naslov  mediteranske pobjednice iz Tarragone 2018., pobijedivši u finalu do 67 kg Španjolku Ceciliju Castro Burgos s 8-7. Na putu do zlatnog odličja sjajna Hrvatica   najprije  je u četvrtfinalu svladala Makedonku Anamariju Georgijevsku s 28-5, a u polufinalu Egipćanku Ayu Shehatu s 8-5. No, osim zlata Matee Jelić, iz   taekwondoa nam je stigla i brončana medalja Nike Petanjek u kategoriji iznad 67 kg. U četvrtfinalnom dvoboju eliminirala je Španjolku Taniu Mariu Castineira sa 7-   4, ali u polufinalu je od nje, s tijesnih 11-10, bila bolja Turkinja Nafia Kus.
 
Od hrvatskih predstavnika u ponedjeljak je nastupio i Josip Teskera koji je zaustavljen u četvrtfinalu kategorije do 58 kg. Poražen je od turskog predstavnika Omera  Faruka Dayioglua.
 
Hrvatska je trenutačno ima 21 osvojenu medalju, od čega je 5 zlatnih, 6 srebrnih i 10 brončanih, a ima osigurane još dvije u momčadskoj/ekipnoj konkurenciji  (odbojka i rukomet). Samo iz taekwondoa stigle su dvije zlatne i tri brončane medalje, po čemu je taj sport naš najtrofejniji na Igrama u Oranu. 
 
 Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Matei Jelić na osvojenoj zlatnoj, Niki Petanjek na osvojenoj brončanoj medalji i muškoj odbojkaškoj reprezentaciji osvajanje   zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Oranu!
 
 HOO/Vinko Knežević