Mediteranske igre završavaju 6. srpnja. Hrvatska ima 22 osvojene medalje i osigurano odličje rukometašica koje finalni ogled sa Španjolkama igraju posljednjeg dana MI-ja.
 
Pretposljednjeg natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Oranu Hrvatska plivačica Ana Blažević zauzela je četvrto mjesto u finalnoj utrci na 200 prsno, međutim, prema ostvarenom vremenu (2:30.15), odnosno zaostatku za konkurenticama ne možemo ustvrditi da joj je medalja iskliznula iz ruku. Trećeplasirana Portugalka Raquel Gomes Ramos isplivala je dionicu od 200 m za 2:28.35, što je skoro dvije sekunde brže vrijeme od hrvatske predstavnice. Zlatnu medalju osvojila je Turkinja Viktoria Gunes (2:26.48), dok je srebrna bila Španjolka Marina Garcia Urzainqui (2:27.32). Ostaje žal za činjenicom da je prvih 100 metara Blažević odlično plivala i kao drugoplasirana itekako je bila konkurentna za odličje. U drugoj polovici utrke pala je na najnezahvalnije - četvrto mjesto. Na upola kraćoj dionici iste discipline Ana Blažević je zauzela sedmo mjesto. Njezino četvrto mjesto na 200 m prsno najbolji je domet naših plivač(ic)a na Igrama u Oranu.  
 
Petar Fileš zauzeo je 15. mjesto u disciplini floret mačevalačkog turnira u Oranu. Sudjelovali su predstavnici 16 država.   
 
U ZAGREBU DOČEKANA HRVATSKA MUŠKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA, ZLATNA MOMČAD S IGARA U ORANU
 
 Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija vratila se sa Mediteranskih igara u Alžiru sa zlatnom medaljom, a za jedan od najvećih  uspjeha hrvatske muške   odbojke u povijesti u Zagrebu joj je priređen doček. Dobro raspoložena reprezentacija uz ovacije je dočekana u Hrvatskom odbojkaškom savezu, gdje su, iako   vidljivo umorni od višesatnog leta iz dalekog Alžira, podijelili dojmove i sreću nakon osvojenog zlata, ali i najavili nove izazove koji ih očekuju.
 
 - Vratili smo se iz Alžira sa zlatom oko vrata. Nakon dobrog rezultata u Europskoj ligi, ovo je još jedan pokazatelj da rastemo. Drago nam je da smo pokazali svima   u Hrvatskoj da vrijedimo te da mogu računati na nas. Ponosni smo, sretni smo, imamo mladu momčad koja je kliknula zajedno s novim stručnim stožerom. Pred  nama su sada kvalifikacije za Europsko prvenstvo, cilj nam je plasirati se i u natjecanju otići što je dalje moguće. Želimo se zahvaliti svima koji su bili uz nas i idemo dalje trenirati, raditi - istaknuo je kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Marko Sedlaček.
 
 Hrvatska je svoju prvu mušku odbojkašku medalju na Mediteranskim igrama osvojila davne 1997. godine u Bariju, kada su naši reprezentativci u borbi za broncu   svladali Italiju. Talijane su na ovogodišnjim MI u alžirskom Oranu Hrvati pobijedili već u polufinalu s 3-1. Potom je u finalu stradala Španjolska s 3-0, reprezentacija   koja je od Hrvatske izgubila već četvrti sraz zaredom u posljednjih mjesec dana.
 
 - Što reći, osim veliko hvala dečkima koji su nas svojim trudom, radom i rezultatom uveseljavali tijekom ovih Mediteranskih igara, te okrunili to zlatom koje smo svi   sanjali. Moram napomenuti da se radi o vrlo potentnoj mladoj momčadi u koju smo ulagali, vjerovali u zadnjih četiri godine. Doveli smo i najboljeg trenerskog   stručnjaka te je sve skupa rezultiralo ovakvim rezultatom - izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.
 
Čestitajući im ispred Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), direktor Ureda za nacionalne sportske saveze i razvojne programe HOO-a Neven Šavora također je istaknuo sjajne perspektive ovog naraštaja:
 
- Čestitam dečkima na sjajnim utakmicama koje su odigrali na Mediteranskim igrama. Osobno sam uspio pogledati dvije utakmice u Oranu, ova reprezentacija izgleda moćno i dobro. Rekao bih da je ovo jedan zajednički projekt Hrvatskog odbojkaškog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, gdje smo prije otprilike šest godina krenuli zajednički ulagati u djevojke i momke. Naš projekt i dalje traje, mi ne stajemo tu već idemo dalje i nadamo se još većim uspjesima. Vjerujte mi, ovi dečki su stvarno jako dobri i vrlo brzo ćem nas opet razveseliti.
 
Hrvatska muška reprezentacija na Mediteranskim igrama, koja je osvojila zlatnu medalju i upisala se u povijest hrvatskog sporta, igrala je u sastavu: Bernard Bakonji, Petar Višić, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Stipe Perić, Petar Đirlić, Tomislav Mitrašinović, Hrvoje Pervan, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković. Izbornik je Cedric Enard, pomoćni trener Tomislav Ćošković, dok je kondicijski trener Gael Querin. Fizioterapeut je Luka Penga, skaut Antonello Andriani, a team leader Frane Žanić.
 
Podsjetimo, prije četiri godine, u Tarragoni, zlatnu medalju senzacionalno su osvojile hrvatske odbojkašice, u Oranu 2022. briljirali su odbojkaši. 
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: FaH, Ilustracija: HAPK Mladost