Na mlađejuniorskom Europskom prvenstvu u Jeruzalemu 16-godišnja atletičarka Jana Koščak postala je nova prvakinja Europe u višeboju, popravivši čak pet vlastitih osobnih rekorda. 
 
U dva dana i sedam disciplina osvojila je 6106 bodova te je za više od 300 bodova ostavila iza sebe najbližu konkurenticu.Osim što je to novi hrvatski mlađejuniorski rekord, to je i najbolji rezultat u svijetu ove godine i 5. rezultat svih vremena u toj disciplini i tom uzrastu.
 
Koščak je izvrsnom nastupu prvog dana dodala i pobjedu u skoku u dalj s osobnim rekordom 6,25 m, u bacanju koplja je bila 9. sa 40,58 m, a s osobnim rekordom (2:23,96) i petim mjestom završila je nastup na 800 m. Ukupno drugo mjesto pripalo je Mađarici Sarolti Kriszt s 5794 boda, a treća je bila Njemica Pia Messing s 5690 bodova.
 
Ovim uspjehom Jana Koščak je postala osvajačica druge medalje, a prve zlatne, za Hrvatsku na europskim mlađejuniorskim prvenstvima. Jedinu medalju do sada, i to brončanu, osvojila je Lora Ontl na 2000 m sa zaprekama u Tbilisiju 2016. godine.
 
 Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Jani Koščak i njezinu stručnom stožeru na osvojenom naslovu europske mlađejuniorske prvakinje!
 
 Izvor: HOO Foto: HAS