Karlovačka sportska zajednica (KŠZ) dobila je kombi vozilo marke Renault Trafic. Svečanost uručenja ključeva održana je u Autokući ZAK u Karlovcu, ovlaštenom koncesionaru i prodajno-servisnom centru za Renault, Dacia i Nissan vozila sa sjedištem u Zagrebačkoj 15c u Karlovcu.
 
Vrijednost vozila je oko 257.000 kuna. Grad Karlovac je preko svoje krovne sportske udruge izdvojio 130.000 kuna, Karlovačka županija putem svoje zajednice športova 50.000, a Hrvatski olimpijski odbor u ovom projektu sudjeluje sa 70.000 kuna.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) kroz Natječaj HOO-a Aktivne zajednice sufinancira lokalne sportske sredine, sredstvima za nabavku opreme i rekvizita a provodi se sa svrhom poticanja razvoja sporta u lokalnim zajednicama u suradnji sa sportskim zajednicama koje se aktivno zalažu za stvaranje osnovnih materijalnih uvjeta za rad. Tako su sudjelovali i u nabavci kombi vozila za karlovačke sportaše. 
 
Prema riječima Hrvoja Balena, pomoćnika glavnog tajnika HOO za lokalni sport, suradnja s lokalnom zajednicom je odlična te kako ovo nije prvu put da HOO u suradnji s Gradom i Županijom financira kupnju kombi vozila za sportaše svih gradova u Karlovačkoj županiji. 
- Sredstva su i namijenjena za razvoj lokalnog sporta, a osiguravanje prijevoza sportaša na borilišta, upravo je na tom tragu – kazao je pomoćnik glavnog tajnika HOO.
 
Ključeve vozila Željku Šančiću, predsjedniku KŠZ, uručio je Antun Kostelac, suvlasnik tvrtke ZAK i šef višestruko nagrađivanog Renaultovog servisa za najbolji auto servis u državi. Zahvalio se na ponovno ukazanome povjerenju naglasivši kako je ovo već četvrti kombi marke Renault koji je nabavljen za karlovačke sportaše u njihovoj auto kući u zadnje 22 godine:
- Posebno mi je drago što suradnja ZAK-a i krovnih sportskih udruga gradova i Karlovačke županije traje tako dugo. Mi to znamo cijeniti i kao društveno odgovorna tvrtka nastojimo sudjelovati i kao potpora brojnim sportskim udrugama - kazao je Anton Kostelac.
 
Kako je rekao Željko Šančić ovaj kombi će znatno umanjiti troškove prijevoza te će pridonijeti sigurnosti putnika, ali i uštedi na održavanju i servisiranju.
- Koristi od vozila imati svi sportaši grada Karlovca - istaknuo je te dodao kako mu je vrlo drago što se Karlovac javio na natječaj HOO-a i dobio sredstva.  
 
- Ovom prigodom zahvaljujem se Gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji kao i Hrvatskom Olimpijskom odboru koji su sredstvima sudjelovali u kupnji kombi vozila – kazao je Šančić.
 
- S obzirom da dobivamo novo, moći ćemo rashodovati jedno starije od 12 godina – rekao je Šančić i dodao da način na koji je kupljena ova kombinacija pokazuje da kroz suradnju i zajedništvo možemo činiti dobra djela i privući sredstva i materijalna dobra u Karlovcu i županiji. 
 
HOO I ŽUPANIJA TREBALI BI POVEĆATI SREDSTVA 
 
Složio se s time i njegov kolega po funkciji Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije (ZŠKŽ) koja je podržala projekt. 
- Ovo je deveto kombi u Karlovačkoj županiji sufinanciran po programu HOO, ZŠKŽ i gradova, a četvrto u Karlovcu. Sredstva HOO od 70.000 kuna i Karlovačke županije od 50.000 fiksiranih su od 2014. kada smo krenuli, a kombije smo nekad kupovali po 150-160 tisuća kuna. Danas koštaju 260 tisuća kuna. Apeliram na HOO i Županiju da se ovaj naš dio malo poveća kako bi gradove mogli lakše sufinancirati – poručio je Feitl
 
- Ono što me posebno veseli je da će sportaši sada biti sigurniji u prijevozu, a to nam je itekako važno – naglasio je predsjednik ZŠKŽ.
 
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za školstvo Marija Šćulac zahvalila je HOO-u naglasivši između ostaloga da u ovakvim akcijama nikad ne izostane dobar rezultat. te kako će i dalje davati financijsku podršku da se realiziraju dobre ideje. 
 
Grad Karlovac je za ovu kombinaciju izdvojio najviše. U kratkom obraćanju svima karlovački gradonačelnik Damir Mandić je kazao: 
– U  rebalansu su osigurana dodatna sredstva za prijevoz klubovima u ekipnim sportovima, onima koji ne mogu na natjecanja drugačije nego  kombijima.
 
Zahvalio se na sudjelovanju u financiranju ovog vozila izdvojivši da je njemu ipak najbitnija sigurnost sportaša prilikom putovanja.
 – Naš cilj je osigurati kvalitetan i, što je jako važno, siguran prijevoz našim sportašima, pogotovo kada se kombinacije koriste za mlađe uzraste naših sportaša - rekao je Mandić  dodavši: 
 
- Nema nam druge nego nastaviti ovakvim tempom!
 
Primopredaji su prisustvovali su još i pročelnica za Odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko, glavna tajnica KŠZ Marijeta Čelić i stručna suradnica za razvoj sporta Marina Capan.
 
 PRENOSIMO: www.kasonline.eu