Hrvatski biciklist Fran Miholjević osvojio je srebrnu medalju u vožnji na kronometar na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu (U23) u portugalskoj Anadiji. Miholjević je 22 kilometra prošao za 28 minuta i 15.9 sekundi zaostavši za pobjednikom, Belgijcem Alecom Segaertom, za 50 sekundi.
 
Trećeplasirani Francuz Eddy le Huitouze je imao tek nešto više od sekunde zaostatka za Miholjevićem. Našeg biciklista u Portugalu očekuje i nastup u cestovnoj utrci, a u istoj disciplini juniorske konkurencije nastupit će Daniel Budimir i Nicolas Gojković.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Franu Miholjeviću na osvojenoj srebrnoj medalji na mlađeseniorskom EP-u u Portugalu!
 
 
 
MATEŠA I KRAJAČ PRIMILI U POSJET ČLANOVE UPRAVE TVRTKE ACI d. d. IVANA HERAKA I JOSIPA OSTROGOVIĆA
 
 Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač primili su u posjet članove Uprave tvrtke ACI d. d. (Adriatic Croatia   International Club) Ivana Heraka i Josipa Ostrogovića
 
 Tijekom razgovora razmatrana je mogućnost bliskije suradnje krovnog udruženja hrvatskog sporta i ACI-ja kao nositelja razvoja nautičkog turizma u Hrvatskoj.   Vodeći   dužnosnici HOO-a istaknuli su da je tvrtka ACI d. d. odavno prepoznata kao vrhunska kvaliteta koju bi rado vidjeli u članstvu hrvatske olimpijske obitelji, a   gosti iz ACI-   ja podržali su ideju o konkretizaciji "spoja turizma i sporta" na obostranu korist.
 
 Tvrtka ACI d. d. osnovana je 1983. godine i predstavlja najveći lanac marina na Mediteranu, a zahvaljujući tome Hrvatska se profilirala u velesilu nautičkog turizma.   U  postpandemijsko razdoblje ACI je krenuo sa značajnim infrastrukturnim ulaganjima i poslovnim inicijativama dobro aspektiranim za budućnost tvrtke. 
 

 

 

 

 

 HOO/Vinko Knežević