Na sastanku Izvršnog odbora Europske boksačke federacije (Board of Directors EUBC), održanom u talijanskom Asizu, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak izabran je za dopredsjednika Natjecateljske komisije Europske boksačke federacije (EUBC).
 
Velika je to čast i priznanje, te nova odgovorna i prestižna dužnost u Europskoj boksačkoj federaciji, kako za predsjednika Bonu Bošnjaka koji je u proteklom mandatu bio član Izvršnog odbora EUBC-a, tako i novo veliko priznanje za Hrvatski boksački savez i cjelokupni hrvatski boks i sport.
 
Predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić u Asizu se sastao i s proslavljenim talijanskim olimpijcem i osvajačem najvećih svjetskih odličja, direktorom reprezentacije Italije Robertom Cammarelleom, i već za ovu jesen dogovoreni su novi reprezentativni susreti najboljih boksača Hrvatske i Italije u Splitu i Rimu, kao i zajednički treninzi dviju reprezentacija. Legendarni Cammarelle će na poziv dr. prof. Saše Krstulovića, voditelja katedre borilačkih sportova na Kinezioškom fakultetu u Splitu i člana Izvršnog odbora HBS-a, ove jeseni održati i ogledno predavanje studentima na splitskom KIF-u.
 
Hrvatski boksački savez lani je u talijanskom Rosetu od Europske boksačke federacije primio nagradu na nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj boksa, a velika čast ukazana je HBS-u i ovogodišnjim domaćinstvom EP-a za seniore i seniorke do 22 godine u Poreču, a na kojem je ostvaren i najveći uspjeh hrvatskog boksa u povijesti na jednom velikom natjecanju s tri osvojene medalje: Gabrijel Veočić (zlato), Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca).
 
Uz Bonu Bošnjaka kao dopredsjednika Natjecateljske komisije EUBC-a, najvažnijeg i najodgovornijeg tijela EUBC-a koje odlučuje o delegiranjima i domaćinstvima svih europskih prvenstava i važnijih turnira, u Natjecateljsku komisiju izabrani su: predsjednik Maxim Certicovtev (Moldavija), Donatas Macianskas (Litva), Islam Khalidov (Rusija), Bakur Gogotchuri (Gruzija), Roman Slagovski (Poljska), Samvel Gasparyan (Armenija) i Fabrizio Baldantoni (Italija) i Robert Reher (Slovenija).
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku na novoj prestižnoj dužnosti u sustavu Europske boksačke federacije!
 
Izvor: HOO Foto: HBS