Treći po redu ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP i ove će godine, u sklopu jedinog hrvatskog ATP turnira, okupiti sjajne tenisače u kolicima koji se bore za bodove za svjetsku ITF rang-listu. 
 
Na terenima Umag Tennis Academyja i ATP centra u Stella Marisu nastupit će 16 tenisača iz osam zemalja: Australije, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Italije, Poljske, Grčke i Velike Britanije.
 
Organizator turnira i ponajbolji hrvatski tenisač u kolicima Anto Joskić najavljuje do sada najjače izdanje turnira. 
- Listu igrača predvodi prvi nositelj, Poljak Kamil Fabisiak, 21. igrač svijeta. Uz njega, tu je i prošlogodišnji pobjednik, Austrijanac Josef Riegler, kao i brojni drugi sjajni igrači. Inače, s obzirom na kategoriju našeg turnira i činjenicu da ga najboljih 20 igrača s rang-list ne može igrati, Fabisiak je najbolje rangirani igrač koji nam je bio dostupan i odlična je stvar da dolazi u Umag. Naravno, posebno nas veseli što ove godine imamo ukupno petoricu Hrvata, i to redom: Sven Maretić, Dražen Mikšić, Antonijo Arambašić, Ante Kolunđija i moja malenkost. Nadamo se da ćemo svi skupa ostaviti dobar dojam i ostvariti dobre rezultate - kazao je Joskić i dodao: - Posebno bih se htio zahvaliti našem glavnom sponzoru HEP-u te ATP turniru u Umagu što su nam i ove godine omogućili da budemo dio turnira te na taj način promoviramo tenis u kolicima i općenito sport osoba sa invaliditetom.
 
Prošlogodišnji pobjednik i čovjek koji ne propušta umaški turnira Josef Riegler ističe kako se i ove godine veseli nastupu u Istri. 
- Umag mi je sada već jedan od omiljenih turnira. Do sada sam na prvom izdanju igrao finale, a prošle sam godine osvojio turnir tako da imam uistinu prekrasne uspomene iz Umaga te se nadam da i ove godine mogu ostvariti dobar rezultat. Za nas tenisače u kolicima igrati u Umagu je jajan osjećaj jer igramo u isto vrijeme i na istom mjestu kao i ATP igrači i biti dio jednog takvog turnira je zaista posebno“, istaknuo je Austrijanac.
 
ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP na rasporedu je od petka, 29. do nedjelje, 31. srpnja. Finalni mečevi u obje konkurencije, pojedinačnoj i igri parova, održat će se na Grand Stand terenu umaškog ATP kompleksa.
 

Izvor: www.croatiaopen.hr