Treće izdanje ITF Wheelchair Croatia Opena Umag by HEP pripalo je Poljaku Kamilu Fabisiaku, 21. igraču svijeta i prvom nositelju turnira. U finalu je igrao protiv prošlogodišnjeg pobjednika, Austrijanca Josefa Rieglera, a turnir je osvojio rezultatom 6:1 6:3. 
 
- Presretan sam što sam osvojio turnir, prvi puta sam ovdje i čuo sam puno lijepih stvari o Umagu, ali tek kada sam došao uvjerio sam se koliko je to stvarno dobar turnir. Jako sam zadovoljan svojom igrom, jedino mi je žao što u paru s Antom nisam uspio osvojiti naslov, ali nadam se sjedeće godine. Sigurno se vraćam dogodine i veliko hvala organizatorima na odličnoj organizaciji turnira - izjavio je pobjednik turnira.
 
Finale se održalo na Grand Standu u Stella Marisu, a nagradu finalistu uručila je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Opena Umag, dok je pobjedniku nagradu uručio direktor turnira, Tomislav Poljak.
 
Bilo je ovo najjače izdanje do sada, a organizator turnira i ponajbolji hrvatski tenisač u kolicima Anto Joskić vrlo je zadovoljan te je ovom prilikom izjavio: 
- Kao organizatori prezadovoljni smo turnirom, sve je prošlo u najboljem mogućem redu, vidjeli smo odličan tenis u kolicima kroz tri dana i vjerujem da smo na najbolji mogući način prezentirali naš sport. Meni kao organizatoru najveća je nagrada pohvale koje primam od igrača koji kažu da im je ovo jedan od najdražih turnira i gotovo svi jednoglasno poručuju da se sigurno vraćaju i sljedeće godine. Još jednom veliko hvala organizatorima Plava Laguna Croatia Opena Umag što su nam i ove godine pomogli da budemo dio ovog spektakularnog turnira i našem glavnom sponzoru HEP-u bez kojeg ne bismo mogli organizirati turnir. Naravno velike čestitke pobjednicima Kamilu i Dahnnu i Giorgosu, a što se mene tiče bit će bolje idući put.
 
PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG UGOSTIO POLITIČKU I GOSPODARSTVENU ELITU NA FINALU TURNIRA
 
Finalnom teniskom susretu na Plava Laguna Croatia Openu Umag, koji se odigrao na ATP stadionu "Goran Ivanišević", između Carlosa Alcaraza i Jannika Sinnera, nazočili su brojni visoki uzvanici iz područja gospodarstva i politike. Fantastičan teniski dvoboj u Umagu pratili su ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i mnogi drugi.  
 
- Veliko mi je zadovoljstvo i ove godine biti na ovom turniru. Željela bih čestitati organizatorima na vrhunskom turniru. Kroz tjedan dana imali smo priliku vidjeti sjajne igrače, po prvi puta u finalu imamo dvojicu Top 10 svjetskih igrača. Ministarstvo turizma i sporta će i dalje podupirati financijski ovakve događaje i ovaj turnir. I ove godine Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica su pomogli financijski s preko dva milijuna kuna organizaciju ovakvog događanja - izjavila je ministrica Brnjac prije početka finalnog meča te dodala: - Iz godine u godinu sve je veća percepcija značaja ovakvih manifestacija i upravo zato Ministarstvo turizma i sporta ih podupire. Kad pogledate da su u finalu u Umagu dvojica Top 10 igrača, ne moramo govoriti koliki je to značaj za Hrvatsku. Proračunska sredstva Ministarstva turizma i sporta za pet krovnih udruženja za velike sportske manifestacije i sportsku infrastrukturu 2017. su bila oko 230 milijuna kuna, a sada je to više od 438 milijuna kuna. Povećali smo i sredstva za sportsku infrastrukturu, jer nam je izuzetno važno da imamo što veći dio infrastrukture koja će biti pristupačna djeci, mladima i sportašima. Na tome ćemo i dalje nastaviti raditi.
 
U polufinalnom meču uživali su i brojni predstavnici hrvatskih i stranih kompanija, a među njima su bili predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis, BAT-ov direktor regije Adria Zvonko Kolobara, predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.
 
Brojne goste na dolasku u stadion dočekali su domaćini Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune, Tomislav Poljak, direktor turnira te gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese koji je istaknuo:
- Dobar rad direktora turnira i Plave Lagune doveli su do toga da danas možemo reći da Plava Laguna Croatia Open Umag kao relativno mali turnir ima u finalu dva igrača među prvih deset što će se rijetko kada ponoviti i na to možemo biti ponosni. Destinacija Umag je spoj turizma i sporta, a ovaj je turnir ogledni primjer kako u Hrvatskoj jedan sportski događaj može biti više od sporta, koji se potom prelijeva na turizam. Kada se spoje vrhunski sport i vrhunski turizam rezultat je ovo što se ovdje događa.
 
  PROMO Foto: Antonio Paljuh