Na jedinstvenom teniskom igralištu postavljenom u središtu pulskog antičkog amfiteatra, pred najbrojnijom publikom do sad, održani su završni mečevi u sklopu trodnevnog teniskog turnira Legends Team Cup.
 
Legends Team Cup jedinstven je teniski turnir koji se ove godine igra prvi put u tri destinacije diljem svijeta, prva je Pula, a domaćin velikoj završnici bit će Dubai. Pulski turnira LTC-a ima nagradni fond od 250.000 eura. Pobjednički tim osvaja 150.000. U Dubaiu će pak nagradni fond biti dvostruko veći te će pobjedničkoj momčadi pripasti 300.000 eura.
 
U prvom susretu snage su odmjerili Marcos Baghdatis (tim Cash) i David Ferrer (tim Lendl), a pobijedio je tim Lendl s rezultatom 8:3. U paru su potom zaigrali Baghdatis i Tommy Robredo (tim Cash) sa suparnicima Radekom Stepanekom i Lleytonom Hewittom iz tima Lendl. Igra je bila napeta od samog početka do posljednje minute, a završila je s rezultatom 7:8 za tim Lendl. Zajedničkim drugim susretom tim Lendl već je drugom igrom večeras ostvario dovoljan broj bodova čime su i bez posljednjeg meča postali pobjednici turnira. U posljednjem dvoboju ovog sportskog spektakla zaigrali su za publiku i za vlastiti gušt Robredo (tim Cash) i Tommy Haas (Tim Lendl).
 
Podsjetimo, u mečevima održanim drugog dana turnira, Ferrer (tim Lendl) je uvjerljivo, 8:1 pobijedio Nalbandiana (tim Cash). Napeta igra odvijala se kasnije između Robreda i Nalbandiana u timu Cash protiv Stepaneka i Haasa iz tima Lendl, a meč je završio s 8:6 za tim Lendl. U posljednjoj igri Robredo (tim Cash) je pobijedio Hewitta (tim Lendl) 8:4.
 
Osim u amfiteatru, veliki broj turista i građana je i oko Arene pratio događanja uz turnir Legends Team Cup.
 

Izvor: Glas Istre/ Doria Mohorović Foto: Dejan Štifanić