Od ukupno 14 medalja sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih medalja.
 
Na 5. Europskim sveučilišnim igrama, održanima od 14. do 31. srpnja u poljskom gradu Lodźu, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su najviše nagrada - njih ukupno 14, čime je Sveučilište u Zagrebu osvojilo naslov najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi. Od ukupno 14 medalja, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih medalja.
 
Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su studenti u futsalu, studenti i studentice u rukometu na pijesku, te Ivana Arelić u taekwondou (do 62 kg). Drugo mjesto i srebrne medalje osvojile su studentice u rukometu, zatim Lea Katarina Gobec u judu (do 78 kg), Sara Malčec u karateu (kate) i Lucija Bakalar u kickboxingu (iznad 65 kg). Treće mjesto i brončane medalje osvojile su pak studentice u ekipnoj borbi u karateu, Iva Vukošić u kickboxingu (PF do 55 kg), Kevin Češljar u taekwondou (do 63 kg), Franjo Gucić u taekwondou (do 87 kg) i studentice u odbojci.
 
Ovogodišnje Europske sveučilišne igre okupile su 4.800 sportaša s 441 s europskoga sveučilišta iz 37 država, a tijekom dvaju tjedana održana su natjecanja u - košarci 3 na 3, badmintonu, košarci, rukometu na pijesku, odbojci na pijesku, šahu, nogometu, futsalu, rukometu, judu, karateu, kickboxingu, para stolnom tenisu, sportskom penjanju, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, tenisu, odbojci i vaterpolu.
 
Velik uspjeh Sveučilišta u Zagrebu na 5. Europskim sveučilišnim igrama pokazatelj je kvalitetnoga i predanoga rada svih trenera i službenih osoba uključenih u organizaciju i realizaciju sportskih aktivnosti koje se provode na Sveučilištu u Zagrebu.
 
Inače, na Europskim sveučilišnih igrama 2019., Sveučilište u Zagrebu je bilo i još bolje, tada također najbolji na Starom kontinentu s ukupno osvojenih 19 medalja. Posebnu težinu u Poljskoj osvojenim medaljama daje činjenica da je većina najsjajnijih odličja osvojena u momčadskim sportovima, dok su preostala sveučilišta ponajviše najsjajnije medalje osvajale u pojedinačnim sportovima. Ove su godine drugo mjesto na Igrama, s 13 medalja, osvojili su Sveučilište Yeditepe (Turska), Sveučilište u Lyonu (Francuska) i Sveučilište Nova iz Lisabona (Portugal), a iz njih Mađarsko sveučilište sportskih znanosti s 12 medalja.
 
 Izvor: SN /Dean Bauer Foto: Studentski.hr