Ana Jukičić odlična protiv Talijanke, a Ademi Gaši prekidom izborio borbu za odličje. Hrvatski ženski boks već sada, nakon samo tri dana borbi na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu (Turska), postigao je fantastičan uspjeh za povijest! 
 
Valeria Šteko, mlada boksačica iz Münchena, koja se od ove godine natječe za Hrvatsku, članica BK Petar Zrinski, osigurala je treće odličje na kadetskom EP-u Turskoj nakon Agate Štajcer i Lorene Horvat dan ranije! Valeria Šteko iz čuvene borilačke obitelji Šteko u četvrtfinalu je dominantno, čisto u sve tri runde, s uvjerljivih 5:0 pobijedila predstavnicu Azerbajdžana Samu Huseynovu u kategoriji do 54 kg! Otac i trener Mladen Šteko koji je s Valerijom u Erzurumu kaže: 
 
- Presretan sam što Valeria na borilištima pod hrvatskom zastavom nastavlja uspješnu tradiciju naše obitelji!
 
Valeria ima i stariju sestru Marielu Šteko koja je juniorska prvakinja Hrvatske i već je upisala pobjede na međunarodnim natjecanjima za Hrvatsku.
 
Osigurane tri medalje na Europskom kadetskom prvenstvu spadaju među povijesne uspjehe našeg ženskog boksa! Pokazuju se plodovi odličnog rada s djevojkama u klubovima i pune podrške  Hrvatskog boksačkog saveza ženskom boksu u kojem je Nikolina Ćaćić utrla put uspjeha na najvećoj sceni osvajanjem titula europske i svjetske viceprvakinje u mlađim seniorkama, plasmanom na Olimpijske igre i titulom europske doprvakinje ove godine na EP-u U-22 u Poreču!
 
Druga naša predstavnica u ringu u nedjelju 14. kolovoza 2022., odlična Ana Jukičić iz BK Brod, najbolja kadetkinja na državnom prvenstvu, u kategoriji do 51 kg do kraja se neustrašivo i izjednačeno borila s favoritkinjom Talijankom Estellom Filaridom, a iskustvo i veći broj mečeva na međunarodnoj sceni presudili su borbu u korist Talijanke!
 
Kadet Ademi Gaši, član BK Leonarda Zagreb, plasirao se u četvrtfinale i borbu za medalju na Europskom prvenstvu u Turskoj u najlakšoj težinskoj kategoriji! Srčani Ademi Gaši u osmini finala pobijedio je Bugarina Lorentsa Zoranova u kategoriji do 40 kg prekidom u trećoj rundi! Borbeni dečko iz Dubrave dominirao je u cijelom meču, a serijom napada i teškom kanonadom u trećoj rundi prisilio je Bugarina na tri brojanja i prekid meča! Ademi Gaši drugi je naš kadet u četvrtfinalu, prvog dana izborio ga je Asllan Krasniqi iz BK Rekord Zagreb!
 
Izvor: HBS / Mario Zorko