Kakav početak Europskog atletskog prvenstva u Münchenu za hrvatsku atletiku! Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević osvojio je naslov europskog prvaka na natjecanju u Münchenu, gdje je do zlata stigao hicem od 21,88 metra koji je izveo u posljednjoj seriji izjednačenog natjecanja.
 
Mihaljević je imao sve ispravne pokušaje, a u njih pet mu je kugla letjela preko granice od 21 metra. Iza sebe ostavio je Srbina Armina Sinančevića koji je u petoj seriji uspio stići do drugog mjesta nakon što je kuglu bacio 21.39m. Na trećem je mjestu u konačnici završio Čeh Tomaš Stanek rezultatom 21.26.
 
EUROPSKO SREBRO ZA MATEU PARLOV KOŠTRO U MARATONU
 
 U maratonskoj utrci sjajna Matea Parlov Koštro osvojila je srebrnu medalju, ukupno 11. medalju za hrvatsku atletiku na Europskim prvenstvima i naravno prvu u maratonu.
 
 Parlov-Koštro je trčala taktički izvrsno i od početka držala vodeću skupinu u kojoj su nakon 40 km ostale samo 4 maratonke. Vodeća Poljakinja Lisowska bila je sama u vodstvu nekih 50-60   m, a Matea je trčala zajedno s Nizozemkom Brinkman i Njemicom Dattke. Samoj završnici u zadnjem kilometru Matea je pojačala tempo, ostavila iza sebe spomenuti dvojac i sustizala   vodeću Poljakinju. Na kraju je Matea završila na 2. mjestu u vremenu 2:28:42 samo 6 sekundi iza pobjednice Aleksandre Lisowske koja je trčala 2:28:36 i samo 3 sekunde slabije od osobnog   rekorda. Broncu je osvojila Nizozemka Nienke Brinkman sa 2:28:52. Druga naša maratonka Ana Štefulj nije završila utrku.
 
Izvor: HAS Foto: Ronald Goršić/CROPIX