Kad je objavljen raspored Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. u Kataru, svi su se začudili prvom presedanu
 
Utakmica domaćina Katara i Ekvadora nije bila na rasporedu kao prva na prvenstvu već ona Nizozemske i Senegala u 11 sati tog ponedjeljka, 21. studenog. Domaćini su trebali igrati tek u trećoj utakmici prvog dana SP-a. Obično domaćin otvori Svjetsko prvenstvo, ali ovaj put se FIFA odlučila na drugačiji princip. No, čini se kako će se novim presedanom ispraviti ta anomalija.
 
Kako javljaju izvori iz FIFA-e, početak SP-a u Kataru pomaknut će se dan ranije što znači da, zasad neslužbeno, počinje 20. studenog kada će turnir ipak otvoriti Katar i Ekvador u večernjem terminu. Obavljene su već konzultacije sa savezima i kontinentalnim organizacijama te će službena potvrda biti objavljena uskoro.
 
Ostatak rasporeda ostao bi nepromijenjen.
 
 Izvor: Gol. hr
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ništa od okršaja s vatrenima u Kataru: Vahid Halilhodžić dobio otkaz, čeka se samo službena potvrda
 
Kao glavni razlog za raskid ugovora navodi se obećanje koje je Fouzi Lekjaa dao navijačima. Čeka ga bogata otpremnina. 
 
Vodstvo nogometnog saveza Maroka odlučilo je prekinuti suradnju s BiH stručnjakom Vahidom Halilhodžićem, prenosi Hisport, a L‘Equipe je to potvrdio. 70-godišnji Bosanac na klupi je reprezentacije od 2019. godine. Službeno će ostavka biti formalizirana nakon povratka predsjednika Kraljevskog marokanskog nogometnog saveza Fuzija Lakje iz Tanzanije, gdje sudjeluje na sastanku Afričke nogometne konfederacije. 
 
Vahu ugovor s Marokom veže do kraja 2023., zarađuje gotovo milijun eura godišnje i po svemu ga čeka bogata otpremnina. Natezanje oko Vahe i povratka Ziyecha traje već mjesecima, a Vaha bi otkaz dobio već davno da nije u pitanju tako velika otpremnina. Pod njegovim vodstvom Marokanci su ostvarili 20 pobjeda i 7 puta remizirali u 30 utakmica. Kao glavni razlog za raskid ugovora navodi se obećanje koje je Fouzi Lekjaa dao navijačima, odnosno povratak velike zvijezde Hakima Ziyecha u reprezentaciju. Ziyech je u sukobu s Vahom, a navijači ga obožavaju i žele gledati u Kataru.
 
Prethodno je Halilhodžić radio za Nantes, Paris Saint-Germain, Trabzonspor, Dinamo, te reprezentacije Alžira, Japana i Obale Slonovače. Halilhodžić je odveo reprezentaciju Maroka na Svjetsko prvenstvu Katar, tamo je trebao igrati u skupini kontra Vatrenih i Zlatka Dalića, ali to se očito neće dogoditi.
 
 Izvor: SN/Robert Šola Foto: Charly Triballeau /AFP