Daljinska plivačica Dina Levačić ostvarila je novi vrijedan pothvat - postala je prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala 34 kilometra široki Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske.
 
Za taj pothvat 26-godišnjoj Splićanki trebalo je 10 sati, 26 minuta i 58 sekundi, a Levačić je u moru temperature između 14 i 15 stupnjeva plivala samo u kupaćem kostimu jer tako nalažu pravila.
 
Preplivavanjem spomenutog kanala, Levačić je postala 104. osoba i 43. žena kojoj je uspio taj pothvat. Time je ostvarila i šesto preplivavanje u seriji od sedam velikih kanala (Oceans seven), prethodno je preplivala kanal Catalina, Engleski kanal (La Manche), kanal Molokai, kanal Tsugaru i Gibraltarski tjesnac. Kako bi kompletirala svih sedam, preostao joj je još samo 23 kilometra dugačak Cookov prolaz između sjevernog i južnog otoka na Novom Zelandu.
 
KANUISTICA VANESA TOT OSVOJILA DRUGO BRONČANO ODLIČJE NA EP-U U MÜNCHENU
 
 Hrvatska kanuistica Vanesa Tot osvojila je drugu brončanu medalju na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Münchenu. Nakon što je bila treća u finalu kanua jednokleka (C-1) na 500 metara, isti je domet ponovila i u sprintaškoj utrci na 200 metara.
 
Brođanka je žestoko i vrlo odlučno startala, ponajbolje od svih devet finalistica, te se izmjenjivala na prvom i drugom mjestu sa Španjolkom Antijom Jacome koja je na kraju osvojila zlatno odličje (48.642). U samoj završnici 23-godišnja Tot je vodila veliku borbu s Ukrajinkom Luzan i Poljakinjom Szperkiewicz te je u tom "troboju" uspjela stići do bronce (+0.847). Fotofiniš je pokazao da je za samo 50 desetinki sekunde bila brža od Poljakinje. Ukrajinka Ljudmila Luzan bila je srebrna sa zaostatkom +0.629 za pobjednicom.
 
Ana Marija Govorčinović u kajaku jednosjedu nije uspjela do odličja posljednjeg dana EP-a. U finalu K-1 na 1000 metara Govorčinović je bila četvrtoplasirana, premda je u većem dijelu utrke imala u rukama jednu od medalja. Na postolju su završile Mađarica Noemi Pupp, Poljakinja Justyna Iskrzycka i Španjolka Isabel Contreras.
 
Takav epilog ostavio je traga na našoj prvoj kajakaškoj olimpijki te je finalnu utrku na 500 metara završila tek deveta. 
 
HOO ČESTITA BOKSAČU FILIPU HRGOVIĆA 15. POBJEDU U PROFESIONALNOJ KARIJERI
 
Brončani olimpijac iz Rija 2016. godine i najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, u svom je 15. profesionalnom nastupu ostvario i 15. pobjedu, svladavši nakon 12 rundi u Jeddahu (Saudijska Arabija) kineskog teškaša Zhileija Zhanga jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca.
 
Protiv iskusnog, 39-godišnjeg Zhanga, 30-godišnji Hrgović je vjerojatno imao najtežu borbu u dosadašnjoj karijeri i ovo mu je tek treći put kako dvoboj nije završio nokautom, ali je pobjedom osigurao status izazivača za svjetski naslov po verziji IBF-a. Zhangu je, pak, ovo bio prvi poraz u 26. profesionalnom nastupu. Dosad je imao 24 pobjede i jedan neodlučeni ishod, uz 19 nokauta.
 
Meč Hrgovića i Zhanga bio je posljednja uvodna borba prije dvoboja Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Anthonyja Joshue za naslov svjetskog prvaka. Nakon rujanske pobjede u Londonu, Ukrajinac je još jednom na bodove bio bolji od Britanca te je zadržao pojaseve svjetskog prvaka.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita daljinskoj plivačici Dini Levačić, kanuistici Vanesi Tot i boksaču Filipu Hrgoviću na postignutim uspjesima. 
 
HFPO POZIVA NA DOSTAVU KANDIDATURA ZA FAIR PLAY NAGRADE EFPP-a (DO 27. 8.)
 
 Predsjednica Hrvatskog fair play odbora (HFPO) Danira Bilić i članica HFPO-a i Europskog fair play pokreta (EFPP) Biserka Vrbek odaslale su poziv dionicima sporta u Republici Hrvatskoj, u kojem pozivaju na isticanje kandidatura za fair play priznanja kontinentalne razine. Prenosimo ga u cijelosti:
 
 Europski fair play pokret (EFPP) objavio je natječaj za prijavu za europske nagrade za fair play za 2022. godinu te vas pozivamo da i vi istaknete svoje kandidate koji su se iskazali fair play pothvatom ili postupanjem u sportu.
Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2022. godine, a vas molimo da nominaciju dostavite do 27. kolovoza 2022. godine, kako bi Hrvatski fair play odbor i Hrvatski olimpijski odbor mogli pripremiti nominaciju za slanje prema EFPP-u.
 
Predmetna nominacija treba sadržavati:
- ime i prezime, odnosno naziv, te kontakt fizičke ili pravne osobe koja podnosi nominaciju
- ime i prezime, te kontakt osobe koja se nominira za dodjelu fair play nagrade HOO-a za 2022. godinu
- kratki opis podviga, ponašanja ili drugog postupka sportaša, trenera ili druge osobe u tijeku natjecanja ili u vezi s natjecanjem koje se nominira za dodjelu fair play nagrade, te vrijeme i mjesto tog događanja. 
 
Uz nominaciju je potrebno dostaviti i odgovarajući „dokazni“ materijal o tome (fotografiju, objavljen članak i sl.)
 
Nominacije za dodjelu fair play nagrade EFPP-a za 2022. godinu potrebno je dostaviti HOO-u, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 27. kolovoza 2022. godine. Na istu e-mail adresu možete uputiti i eventualno pitanje ili obavijestiti nas o potrebi davanja dodatnog obrazloženja.
 
Svaka nominacija za fair play nagradu EFPP-a ulazi i u daljnji postupak nominacije za fair play nagradu HOO-a za 2022. godinu.
 
Nemojte propustiti nominaciju sportaša ili druge osobe u sportu koja je svojim ponašanjem ili postupanjem u duhu fair playa u sportu zaslužila da se takvo ponašanje istakne i uđe u izbor za fair play nagradu EFPP-a za 2022. godinu.
 
 Više informacija može se pronaći na web stranici Europskog fair play pokreta (EFPP)  http://www.fairplayeur.com/awards/statutes-of-awards/
 
 HOO/Vinko Knežević