Da profilima na društvenim mrežama često upravljaju nedorasle i nezrele osobe, to znamo. Međutim, kad takve osobe izazovu niz reakcija, pa i prijetnji, kao što se dogodilo kolegi Marku Šapitu s HRT-a, onda se sve pretvara u posao za policiju i sudstvo. 
 
Što se, naravno, neće dogoditi, jer sportski su novinari, a i općenito novinari u ovoj zemlji drugorazredne osobe, što smo nedavno imali prilike vidjeti u iznimno osjetljivoj situaciji u Splitu.
 
Zahtijevamo istragu i kažnjavanje osoba koje su izazvale niz otvorenih prijetnji kolegi Marku Šapitu, a posredno i onih koji su prijetnje uputili. Dakako, smatramo da se Marko sam najbolje "obranio" napisavši svoj odgovor likovima koji su izmišljotinama potencirali "lajkove" na svojoj stranici (što je, valjda, bio i jedini cilj), no zbog budućnosti i odnosa javnosti prema sportskim novinarima u Hrvatskoj smatramo da se ovakav postupak mora procesuirati redovnim putem kao namjerno izazivanje netrpeljivosti, a voditelji dotične stranice na društvenim mrežama trebaju i te kako osjetiti posljedice svojega nezrelog čina.
 
Za IO HZSN
Jura Ozmec, predsjednik HZSN