Kreće realizacija gradskog projekta Stari Hajdukov plac - glavni je zaključak jučerašnjeg sastanka održanog u splitskoj gradskoj vijećnici između vodećih ljudi Grada Splita i predstavnika HNK Hajduk. 
 
- Dogovor je da idemo u realizaciju gradskog projekta Stari Hajdukov plac, koji će obuhvaćati Memorijalno-sportsko-parkovni kompleks Stari Hajdukov plac, na kojem planiramo napraviti multifunkcionalni stadion s Hajdukom kao strateškim partnerom. Ispod tog kompleksa bila bi javna podzemna garaža, zatim bismo na Kragićevoj poljani napravili podzemnu garažu za građane Varoša, rekonstruirali tržnicu, a s južne strane gradili drugu scenu za Hrvatsko narodno kazalište i prostor za tradicijsku kulturu - poručio je gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak po završetku iznimno konstruktivnog sastanka.
 
Prvi korak je planiranje izrada programa natječaja do kraja ove godine, a zatim će se kroz natječaj dobiti konkretne ideje o financiraju i pokretanju realizacije. Pritom će se voditi računa o ragbi i baseball klubu Nada, koji se sada tamo nalaze, te će s njima pronaći rješenja koja će zadovoljiti sve uključene strane. 
 
- Grad nas je dočekao u najjačem sastavu i pokazao je koliko Hajduk znači Splitu, odnosno koliko Split znači Hajduku. Ovim projektom će se to samo osnažiti - rekao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.
 
Zaključak je - Hajduk će uskoro igrati na Starom placu! Rokovi su ambiciozni, a Hajduk se uključuje kao strateški partner. Sadržaj će zadovoljiti ne samo klub, nego i stanovnike Varoša.
 

Izvor: www.tportal.hr Foto: Youtoube